Најновије

САМО ОШТРО: Потенцијалне џихадисте затварати у логоре као нацисте

Бивши командант НАТО Весли Кларк изјавио је да би "терористички настројене" Американце требало сместити у логор, као што је у САД рађено са нацистима током Другог светског рата.
Весли Кларк (Фото: ЈуТјуб)

Весли Кларк (Фото: ЈуТјуб)

Према његовим речима, САД и њихови савезници би требало да буду "чвршћи у опхођењу" са младима који показују знакове верски подстакнутог тероризма. Он је то изјавио након напада 24-годишњег Мухамеда Абдулазиза на базу маринаца у граду Чатануга, када су страдала четворица припадника војске. "Морамо да идентификујемо оне који могу да буду радикализовани. Треба их исећи на почетку. У Другом светском рату, када је у САД неко подржавао нацистичку Немачку, тада није образлагано да је то слобода говора, већ је тај смештан у логор. Постајао је ратни заробљеник. Ако је неко нелојалан Америци, онда је наше право и обавеза да га одвојимо од нормалних људи током конфликта", рекао је Кларк. Бивши командант НАТО снага за време бомбардовања Југославије 1999. истакао је да поред САД и Велика Британија, Немачка и Француска треба такође да прихвате његов предлог.
Прочитајте још:Грчка жели да до 20. августа договори нови пакетУкрајинска војска повукла оружје из ДонбасаЛоша вест за све који летују у Грчкој: Погледајте нову цену гироса
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА