Најновије

Српски добровољци прозвали Трећу Србију: Где су паре за децу Новорусије?

ДЕБАЉЦЕВО - Информација да Трећа Србија, иако пет месеци води акцију скупљања хуманитарне помоћи Новорусији, није послала прикупљена средства онима којима су намењена разљутила је српске добровољце у Дебаљцеву. Они кажу да је неодговорно и срамотно да, упркос хуманитарној катастрофи која се одвија у ДНР и ЛНР, неко месецима задржава новац уместо да га пошаље угроженима.
Српски добровољци у Дебаљцеву (Фото: Фејсбук)

Српски добровољци у Дебаљцеву (Фото: Фејсбук)

Лист Курир раније је објавио да Трећа Србија није послала новац у Новорусију што је на крају потврдио и председник Треће Србије Мирослав Паровић. Паровић се правдао да је за пет месеци скупљени само 123.500 динара и да ће новац тек бити послат а јавност о томе обавештена, али ово образложење се не допада борцима из Дебаљцева. - Чак и да је скупљено само толико требали су да га пошаљу у ДНР или ЛНР. Овде има доста избеглица, деце без родитеља, породица којима су уништени домови. Сваки динар је битан па чак и да је скупљено само онолико колко он тврди. Међутим, смешно је да партија која је трошила милионе за кампање каже да је скупила само 1.000 евра за помоћ Новорусији. Нек буде да је тако, тај новац треба хитно да пошаљу у Новорусију - каже један од добровољаца из Дебаљцева који је пореклом из Новог Сада.
Прочитајте још:ОВАКО ЈЕ НАСТАЛА ПЕСМА ЂЕНЕРАЛЕ: Филмска прича о хероју са Косова, икони српских навијача (ВИДЕО)Путин Николићу: Вето због нашег партнерства
Извор: Правда    

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА