Најновије

СНС: Пајтићева министарка потрошила пола милиона!

Српска напредна странка саопштила је данас да је не чуди што Демократској странци смета Закон о јавним набавкама јер су "они, преко својих криминалних махинација из сенке и намештених тендера, опљачкали и Војводину и целу Србију".
СНС и ДС (Фото: Правда)

СНС и ДС (Фото: Правда)

Поводом измена Закона о јавним набавкама које је ДС предложила данас, из СНС су затражили од министарке за здравство и социјалну заштиту Владе ДС у сенци Наде Чемерлић Аџић да пре него што се усуди да критикује напоре у реформи здравства одговори "зашто је набавку једног ЦТ скенера платила два милиона евра, који у то време није коштао више од 780.000 евра, и у чијем џепу је завршила разлика од милион и 200.000 евра". "Можда бисмо и поверовали да су демократе коначно решиле да се бар једном сете да постоје интереси грађана, да није у питању особа, Пајтићева докторка Аџић, која је само за реновирање свог директорског кабинета у Институту за кардиоваскуларне болести Војводине потрошила пола милиона евра народних пара", наводи СНС. У саопштењу се додаје и да је Аџић уместо да запосли младе докторе, запослила рођаке и пријатеље Бојана Пајтића и дала им веће плате него докторима специјалистима. СНС је питала "Пајтићеву министарку из ладовине" да ли је у интересу пацијената то што су шест пута обарани тендери за набавку линеарних акцелератора за Каменицу 2, и то што су трошкови градње болнице, са почетно планираних 18,3 милиона, достигли астрономских 33,3 милиона евра, и у шта је Пајтић утрошио све те паре. Влада ДС у сенци предложила је раније данас измене Закона о јавним набавкама који се односи на здравство јер сматра да постојећи није добар за пацијенте, уз оцену министарке за здравство и социјалну заштиту Владе ДС у сенци Наде Чемерлић Аџић да директно може да угрози живот болесника из два разлога - кашњење и куповина неквалитетеног медицинског потрошног и уградног материјала.
Прочитајте још:Вашингтон запретио Тачију, Харадинају…„Ако се Србија и Босна побију, Дрина ће поново бити мутна од крви“ВУЧИЋ: Отворена нова страница заједничке будућности!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА