Најновије

Говор Ратка Младића на крају рата који никад није емитован у целини (ВИДЕО)

БАЊАЛУКА - Легендарни говор генерала Ратка Младића који је одржан у Власеници у октобру 1995. године, на самом крају одбрамбеног отаџбинског рата никада није у целини приказан у медијима. Делови говора, углавном они на којима Младићу дрхти глас и где је јако емотиван, приказивани су у разним емисијама и анализама у којима су хтели да српског генерала у неком  лошем светлу.
Власеница - октобар 1995. године (Фото: Moevideo.net)

Власеница - октобар 1995. године (Фото: Moevideo.net)

Међутим, у тада одржаном говору Младић је говорио о почетку рата, погибијама српских војника, ослобођењу Сребренице. Он је причао чак и о томе како је са групицом војника био 13. јула 1993. опкољен од стране Муслимана и томе као је спашен. - Укупно нас је било 11 а на нас је надирала муслиманска Босанска бригада. Ми нисмо имали погинулих ни рањених а они су избројали 373 погинула. Тако смо се борили за свој народ - рекао је Младић додајући да се налазио осам сати у окружењу. Генерал је рекао да је српски народ показао витештво у Сребреници и омогућио евакуацију чак и оних који су "клали српски народ". - Омогућили смо кољачима из Сребренице и Жепе да нашим аутобусима пређу тамо где желе - рекао је Младић и додао да је то најтеже пало мајкама убијених Срба. - У петогодишњем рату на српским просторима западно од реке Дрине створили смо Републику Српску, она је окупана у крви српске деце, и морамо јасно саопштитичитавом Свету и покољењима која иза нас наследити да знају да чувају ту се та светиња српска извојевана у неравноправној борби са моћницима и силницима овога света који желе да ставе под ноге сваког ко не мисли како мисле они - рекао је Младић. Младић је рекао да се Војска Републике Српске није уплашила ни НАТО бомбардовања и да српски народ може опстати на овим просторима само ако су сложни. Погледајте говор који никада није емитован у целини: Како је Младић евакуисао Муслимане из Жепе 1995. године можете погледати ОВДЕ.
Прочитајте још:MЛАДИЋ МУСЛИМАНИМА ЖЕПЕ: Ван места где ја кажем нема безбедности, нема живота, само ту се преживљава!ВРУЋИНА ИМ УДАРИЛА У ГЛАВУ: На Фејсбуку објавили планове војног напада на Републику Српску (ФОТО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА