Најновије

ПЛАВА ГРОБНИЦА: 40 миграната нестало у мору

Страхује се да се чак 40 миграната утопило, пошто се гумени чамац, којим су покушали да дођу до Европе, преврнуо близу обала Либије, саопштио је УНХЦР позивајући се на изјаве преживелих.
Илустрација (Фото: bisserjeta.com)

Илустрација (Фото: bisserjeta.com)

- Моје колеге интервјуишу преживеле...који су овог поподнева стигли у Аугусту (Сицилија) и они кажу да је око 35 до 40 људи нестало у мору - рекао је портпарол УНХЦР у Италији Федерико Фоси за АФП. Према проценама Међународне организације за миграције, око 150.000 миграната је, до сад, ове године, стигло до Европе морским путем. Више од 1.900 миграната се удавило у Средоземном мору, што је двоструко већи број од истог периода прошле године, рекао је портпарол Џоел Милман. Велика већина миграната који беже од ратова или сиромаштва у Африци и на Блиском истоку, крећу на пут из Либије, где су трговци људима, искористили политичку кризу у земљи, да створе уносан посао, навео је Ројтерс.
Прочитајте још:Украјински „невидљиви“ танкер пао у руке РусаЛуганск: На аеродрому пронађено америчко оружје„Уводећи санкције Русији, Запад је себи дао аутогол“
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА