Најновије

"Скупљање пара за Новорусију уместо хране и опреме смрди на злоупотребу"

НОВИ САД - Након српских добровољаца из Дебаљцева који су критиковали партију Трећа Србија која ни након пет месеци није упутила хуманитарну помоћ Новорусији иако су им грађани улатили средства у ту намену, цео случај је прокоментарисао и Радомир Почуча који ради у Покрету Новорусија.  
Радомир Почуча (Фото: rutube.ru)

Радомир Почуча (Фото: rutube.ru)

- Скупљање пара уместо средстава, хране и опреме мени смрди на злоупотребу. Свака помоћ, у храни, одећи, потрепштинама, играчкама или у другом облику - може се упутити камионом, поштом, организованим транспортом, мада за то треба да се потруди. А ако дође у Покрет Новоросија - сигурно ће отићи потребитима у Доњецк или Луганск - каже Почуча за Правду. Почуча каже да према његовим сазнањима Покрет Новорусија, чији је председник Игор Стрелков, нема сарадњу са Трећом Србијом. Подсећамо, делегација Треће Србије се у јануару састала са Игором Стрелковом у Москви, снимљена је и заједничка видео изјава, али по свему судећи до конкретизовања сарадње није дошло. Група српских добровољаца која се нази у Дебаљцеву прозвала је у утрак Трећу Србију након што је њен председник Мирослав Паровић у Куриру потврдио да је та организација скупила 123.500 динара али да их још нису послали у Новорусију. – Чак и да је скупљено само толико требали су да га пошаљу у ДНР или ЛНР. Овде има доста избеглица, деце без родитеља, породица којима су уништени домови. Сваки динар је битан па чак и да је скупљено само онолико колко он тврди. Међутим, смешно је да партија која је трошила милионе за кампање каже да је скупила само 1.000 евра за помоћ Новорусији. Нек буде да је тако, тај новац треба хитно да пошаљу у Новорусију – поручио је један од добровољаца из Дебаљцева. Са друге стране Паровић тврди да ће новац бити убрзо уплаћен онима којима је намењен и да ће обавестити јавност о томе. Он тврди да су аферу против њега пласирали функционери Треће Србије које је избацио из те странке.
Прочитајте још:МРАК НЕ СПРЕЧАВА ДА СЕ ВИДИ СРАМОТА: Посечен храст стар шест векова, радиле три тестере!ПОРУКА БРАЋИ ПО ОРУЖЈУ ИЗ БЕОГРАДА: Узалуд вам труд
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА