Најновије

Руски националиста осуђен на доживотну робију

МОСКВА – Московски Градски суд осудио је данас нациналистичког лидера Иљу Горјачева на казну доживотног затвора због организовања низа убистава из мржње, укључујући и убиство истакнутог адвоката за људска права.
Москва (Фото: Pixabay)

Москва (Фото: Pixabay)

Горјачев, ранији новинар и прокремаљски активиста, проглашен је кривим, јер је наредио убиство 34. годишњег Станислава Маркелова, на прометној улици у Москви, 2009. године, док је ишао са конференције за медије, преноси АФП. Том приликом убијена је и 25. годишња новинарка опозиционог листа „Новаја газета”, Анастазија Бабурова, која је била у друштву Маркелова. Националистички активиста Никита Тихонов је такдоје осуђен на доживотни затвор за убиство Маркелова, а његова саучесница Јевгенија Касис на 18 година. Истражитељи су навели да је Горјачев послао Тихонова да убије Маркелова. Горјачев је осећао „идеолошку мржњу и нетрпељивост” према Маркелову због његове „професионалне активности у одбрани права жртава са антифашистичким погледима”, прецизирали су они.
Прочитајте још:Москва шаље у Хаг документацију о злочинима у УкрајиниОбама: Британија мора да остане у Европској Унији
Истражитељи подсећају да су Горјачв и Тихонов били 2008. године, међу оснивачима „високо организоване” и тешко наоружане групе руских националиста БОРН. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА