Најновије

МЕДВЕДЕВ ПРЕД ПУТ У СЛОВЕНИЈУ: Бесмислено је уцењивати Русију

Премијер Руске федерације Димитриј Медведев долази вечерас у званичну дводневну посету Словенији током које ће сутра присуствовати свечаности код Руске капелице на планинском прелазу Вршич, у Јулијским алпима, разговарати са највишим представницима земље домаћина и потписати неколико међународних споразума.
Медведев (Фото :RIA.ru)

Медведев (Фото :RIA.ru)

Посети високог госта из Русије се у Словенији придаје велики значај, јер ће током ње бити обављени значајни политички разговори. Руска капелица на прелазу на 1.611 метара надморске висине, коју деценија одржавају Словенци, а посебно Општина Крањска Гора, постала је симбол руско-словеначког пријатељства. У интервјуу за лист Дело, руски премијер је поред осталог рекао да с Русијом не треба разговарати с позиције моћи, и да Русију не треба уцењивати "што доказује и читава Руска историја". Он је изразио жаљење што су, како је рекао, Европска унија (ЕУ) и САД референдумску одлуку грађана полуострва Крим о прикључењу Русији искористили за увођење "противруских мера". - Пут санкција је бесмислен и контрапродуктиван - оценио је он и додао да "због санкција трпе обе стране." Медведев је указао да "нико нема користи од смањења трговине, а посебно од вештачких препрека које су мотивисане дневно-политичким одлукама". - Да ли су санкције постигле свој циљ? Наравно да нису. Да ли су отежале живот? Јесу, али ни издалека само Русији. И сами добро видите да су у много погледа као бумеранг удариле по онима који су их увели - навео је поред осталог премијер Русије у интервјуу за Дело. Медведев ће са домаћинима потписати споразуме о сарадњи у култури, као и споразум о заједничком наступу на трећим тржиштима. Поводом доласка премијера Русије, синоћ је пред препуним гледалиштем Летње сцене "Крижанке" у Љубљани топло поздрављен концерт ансамбла "Рус" из града Владимира.
Прочитајте још:СЕДАМ ХИЉАДА ВОЈНИКА НА ГРАНИЦИ: Украјина напада Придњестровље!?Асад најавио општу амнестију за војне дезертереАмерички генерал Вотел: Путин жели и ствара конфликте на границама Русије
Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА