Најновије

МИРКОВИЋ ПРОЗИВА ТАСОВЦА: Министарство културе не зна свој посао

Саша Мирковић, председник Скупштине града Зајечара и први човек Организационог одбора Гитаријаде, рекао је да није задовољан односом Министарства културе према Гитаријади.
Мирковић прозива Тасовца (Фото: ЈуТјуб)

Мирковић прозива Тасовца (Фото: ЈуТјуб)

- Нисам задовољан односом Министарства културе према Гитаријади. Сматрам да не знају да раде свој посао. Новац се усмерава према Егзиту и Гучи, то су чисто комерцијални фестивали који јуре за профитом. Гитаријада није комерцијализована. Бесплатна је за посетиоце. Ми не продајемо улазнице јер нам је првенствени циљ подршка младим људима да остваре себе кроз музику и тиме утичемо на њихово васпитање, усмеравамо их да раде позитивне ствари. То нема цену. Суштина Гитаријаде лежи у томе и мени је жао што држава и Министарство културе нису препознали стварни значај Гитаријаде, али се надам да ће се ствари променити за јубиларну педесету, с обзиром да Гитаријада последњих година доживљава процват и на делу доказује свој велики значај у урбаној култури на Балкану - рекао је Мирковић. Он је објаснио да је прошле године основана Јавна установа "Гитаријада", што ће омогућити да фестивал живи 365 дана у години. - Трудим се да оно што радим доведем до тог нивоа и квалитета да траје годинама. Прошле године смо основали Јавну установу "Гитаријада" и на тај начин омогућили да фестивал живи 365 дана у години. Тиме је Гитаријада добила једну нову димензију и постављени су темељи за њено трајање у наредних пола века - каже Мирковић.
Прочитајте још:СНП: Иницијатива за меморијални комплекс српских жртава геноцидаВучић: Не може и плата и порше и мерцедес и 17 кућа и становаБЕЧКА КОНФЕРЕНЦИЈА: Шта се Србима спрема у Бечу!?
Извор: Danas.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА