Најновије

ОДЛУЧИЛИ: Вучић и Изетбеговић ће се латити оружја!?

ВЕЛИКА ПЛАНА - Александар Вучић, премијер Србије, посетио је јуче Велику Плану, где је представљен нови прототип оклопног возила "Лазар 2", а том приликом је најавио серијску производњу овог возила и по свему судећи, један од привредних подухвата који ће договорити са босанским лидером, Бакиром Изетбеговићем, јесте управо заједничка сарадња на пољу трговине оружјем.
Изетбеговић и Вучић у Београду (Фото: ЈуТјуб)

Изетбеговић и Вучић у Београду (Фото: ЈуТјуб)

Jедно од наjмодерниjих воjних оклопних возила, са митраљезом калибра од 12, 7 милиметара, за коjи jе прототип направљен у Великоj Плани, ући ће у сериjску производњу у марту, наjавио jе премиjер  Вучић приликом посете Великој Плани. Oн jе приликом обиласка фабрике артиљериjских оружjа, рекао да би то могао да буде одличан извозни посао, али пошто ми за сада немамо машине за мунициjу од 12,7 милиметра и истакао да jе ту могућа производна сарадња са БИХ, jер се то производи у Kоњицу. "Уместо да се ми се мучимо да купимо од њих па да онда препродаjемо, можемо да се поjавимо на иностраном тржишту и кажемо Србиjа и БИХ вам нуде возило калибра од 12,7 милиметара, а можемо да продамо све", казао jе он, додаjући да jе потражња толика да не можемо толико да произведемо.
Прочитајте још:Ратна репортажа: Заробљен црнац на ТребевићуОВАКО ПРЕГОВАРА ГЕНЕРАЛ МЛАДИЋ: Оставићу вам куће, али срушене! (ВИДЕО)
Подсећамо, Вучић је приликом недавног сусрета са Бакиром Изетбеговићем у Београду најавио интензивирање привредне сарадње БиХ и Србије, те рекао да ће делегација Србије посетити Сарајево и направити анализу свих могућности заједничке економске и привредне сарадње. Извор: Правда / Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА