Најновије

ПУТИН И ЕРДОГАН: Заједно против терориста!

Председници Русије и Турске, Владимир Путин и Реџеп Тајип Ердоган, разговарали су данас телефоном о ситуацији на Блиском Истоку, саопштио је Кремљ.
Путин и Ердоган у Турској престоници 2014. (Фото: kremlin.ru)

Путин и Ердоган у Турској престоници 2014. (Фото: kremlin.ru)

"Двојица државника су разменила мишљења о ситуацији на Блиском Истоку, пре свега у Сирији и Ираку, у контексту ближе мултилатералне и билатералне координације са циљем повећања ефикасности напора да се уклони претња Исламске државе", наводи се у саопштењу, а пренела је агенција Тасс. Турска је ове недеље покренула двоструку антитерористичку прекограничну офанзиву против џихадиста Исламске државе у Сирији и милитаната курдистанске ПКК на северу Ирака, после таласа насиља у земљи, тако што је бомбардовала њихове положаје и гађала их артиљеријом. Како се наводи у саопштењу прес службе Кремља, Путин и Ердоган су се у телефонском разговору, који је иницирао турски председник, сложили да су потребни консолидовани напори свих земаља како би се изборили са претњама од тероризма и екстремизма. Поред ситуације у Сирији и Ираку, Путин и Ердоган су разговарали и на тему руско-турске сарадње и изгледа за даље контакте на више различитих нивоа, укључујући онај највиши, навео је Кремљ.
Прочитајте још:Луганск: И ОЕБС под паљбом украјинских гранатаМЕРКЕЛ ПОРУЧУЈЕ ПРЕМИЈЕРУ ТУРСКЕ: Не одустајте од мировног процесаКРВАВА ТРАГЕДИЈА У ТРЖНОМ ЦЕНТРУ: Мајка погинула спасавајући дете! (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА