Најновије

Рогозин: Путин одобрио нову поморску доктрину

Руски председник Владимир Путин одобрио је данас на Дан руске Ратне морнарице нову поморску доктрину, изјавио је заменик премијера Русије Дмитриј Рогозин.
Рогозин (Фото: РИА новости)

Рогозин (Фото: РИА новости)

Он каже да су измене и додаци поморској доктрини уследиле након ширења НАТО на исток и руског присаједињења Крима. "Документ је данас представљен председнику, који је рекао да одобрава нову поморску доктрину", рекао је Рогозин. Он је навео да разлози усвајања нове доктрине леже у променама међународне политичке ситуације и руског јачања као велике поморске силе. "Посебно тежиште дато је на атлантски и арктички правац. Пажња усмерена на Атлантик произлази из ширења НАТО-а на истоку и грађења инфраструктуре Алијансе у близини наших граница. Други разлог су присаједињења Крима и Севастопоља Русији и задатак да се они брзо интегришу у економски живот наше земље. Трећи задатак је наставити са присуством наше флоте у Средоземљу", истакао је Рогозин.
Прочитајте још:„Кијев би могао да изазове нуклеарну катастрофу у Донбасу“Хаос у Истанбулу: Молотовљеви, водени топови…РУСИЈА СЕ ПОЈАЧАВА: Ово је нови руски ратни робот
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА