Најновије

Салмонд: Неизбежан нови референдум о независности Шкотске

Бивши шкотски премијер Алекс Салмонд рекао да је други референдум о независности Шкотске је "неизбежан" због политике коју води британски премијер Дејвид Камерон.
Алекс Салмонд (Фото: Executivevoice.co.uk)

Алекс Салмонд (Фото: Executivevoice.co.uk)

"Верујем да је други референдум неизбежан и још остаје да се утврди датум", рекао је посланик Шкотске националне партије (СНП) наводећи неколико разлога за организовање тог гласања, преноси Бета. Према његовим речима, Камерон није одржао обећање дато пре првог референдума о новим овлашћењима Шкотској. Салмонд је као други разлог навео могућност да Велика Британија изађе из Европске уније ако тако одлуче грађани, чиме би Шкотска, против своје воље, аутоматски изашла из Уније. Он је поднео оставку на место премијера након што је на референдуму 18. септембра 55,3 одсто грађана гласало против независности Шкотске. Краљевина Шкотске је била независна држава до 1. маја 1707. године када је указом о уједињену ушла у заједницу с Енглеском и тако је настало Уједињено краљевство Велике Британије.
Прочитајте још:ПУКЛА БРУКА У БРИТАНИЈИ: Лорд се дрогира са проституткама (ВИДЕО)БРИТАНЦИМА СЕ ЖУРИ: Лондон помера референдум о ЕУ за годину дана раније!
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА