Најновије

Изетбеговић: Додик би оловком што није топом

Деструктивна и конфликтна политика Милорада Додика је кључни проблем Федерације који се затим преноси на БиХ, па и на регион, изјавио је Бакир Изетбеговић.
Изетбеговић - Додик (Илустрација: Правда)

Изетбеговић - Додик (Илустрација: Правда)

"Та политика је зауставила реформски и европски пут БиХ, отерала инвеститоре и страни капитал, народ довела до сиромаштва, а сад прети и да га доведе до сукоба. Док год Србија не подржава такву политику, проблем ће остати само унутар БиХ и неће бити проблема међу државама", рекао је члан Председништва БиХ у интервјуу за нови НИН. На питање какве су његове прогнозе за БиХ уколико Додик не одустане од референдума (о суду и тужилаштву БиХ) Изетбеговић је казао да "право питање гласи какве су прогнозе за РС". "Јер, није БиХ страна која прави проблем, већ је то председник РС, а у последњим деценијама се доказало да се проблем врати у крило онога ко га отпочне", додао је Изетбеговић. Изетбеговић који је и лидер Странке демократске акције (СДА) рекао је да "постоји бојазан да ће Додик покушати оловком да доврши оно што се није могло довршити пушком и топовима". "Идеја да Срби у БиХ могу једностраним референдумом одлучити о стварима које су од заједничког интереса свих народа и свих грађана, игноришући притом Устав, законе, Дејтонски споразум, права и интересе других, да могу оловком извадити Сребреницу, Томашицу, Кератерм и хиљаду других места страдања Бошњака и Хрвата са територија БиХ, преопасна је заблуда и може нас одвести у катастрофалан развој догађаја", навео је Изетбеговић. Упитан зашто је спора истрага о нападу на премијера Србије Александра Вучића на комеморацији у Поточарима 11. јула, Изетбеговић је одговорио да "не треба сумњати да ће бити учињено све да се нападачи пронађу". "Истрагом се бави структура на чијем челу је министар сигурности Србин, битан део те структуре је СИПА чији директор је такође Србин и наравно комплетну истражно-сигурносну структуру из Републике Српске чине Срби", рекао је Изетбеговић.
Прочитајте још:„АФЕРА ПИРАНСКИ ЗАЛИВ“: Арбитражни суд жели што пре да саслуша Хрватску и СловенијуХОРОР: Пронађена беживотна тела мајке и синаХРВАТ ПОПЉУВАО ЕУ: „Од свих вас 27, ко нама нуди помоћ??? – Русија! Алооо Русија!!!“
Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА