Најновије

Регата твђава: Постаните витезови Ибра

РАШКА - Регата "Тврђава" одржава се већ пет година током Ибра на територији општине Рашка. Регата је добила назив на основу 15 утврђаних градова (тврђава, кула, утврда за одбрану, утврђених градова...) који се налазе на току Ибра или његовој близини.
Регат тврђава (Фото Правда)

Регат тврђава (Фото Правда)

Манифестација има јединствени задатак да промовише природу и историју као и све туристичке потенцијала Рашке и околине али да са поносом истакне да су овим простором ходали витезови који су ствцрали, чували и предали у чување неким новим витезовима природу и значајно историјско богаство које сведочи о њима на сваком кораку. Учествујући на манифестацији имате велику шансу да својим ангажовањем постанете Витез Ибра и Витешка екипа манифестације у различитим категоријама.  Од ове године манифестација Регата "Тврђава" – спој младости и традиције ће бити организована на води и али на копну у пар целина и на више простора.

Догађаји на води:

Регата тврђава је такмичарска регата за тутулу Витеза Ибра у овој години. Такмичарске екипе које се пријаве такмичиће се под заставом једне од утврда из овог простора или под заставом и именом своје тврђаве или свог града који симболизују модерне тврђаве овог времена као на пр: тврђава Крагујевац или тврђава Смедерево. Сртарт Регате тврђава је у Казновићу у рејону Белог потока,  4  киетра од Рашке а циљ је ушћ реке Рашке у Ибар код градског базена у Рашки. Екипа која освоји прво местодобија 10.000 динара, витешку бисту за витеза Ибра као и ваучер за вожњу брзацима Ибра од Ушћа до Маглича, а награде обезбене и здру и треће место.   Други догађаја води је Ревијална регата је намењена свим љубитељима Ибра, воде и сплаварења у целини који желе да уживају у чарима Ибра и околине и има за циљ пролазак кроз највећи део општине Рашка са циљем промоције и уживања на води. На ревијалној регати могу да учествују сви који бар мало знају вештину веслања без посебних припрема и пропозиција са једним циљем добре забаве.   Старт ревијалне „Ибарске регате:  улив реке Рашке у Ибар место саставци поред градског базена а циљ излетиште Аде бистро Баљевац.

Догађаји на копну:

Поред борбе са таласима организоваћемо и витешке борбе на спортским теренима градског базена и на самом базену промовишући здрав витешки начин живота.  У планусу такмичења у одбојци на песку, ножном тенису, игре без граница по доласку тимова са регате.   Читав догађај употпуниће и програмски музички део манифестације:

Распоред дешавања

 
  1. Први дан догађаја: Петак 31.07.2015
0900 почетак доласка кампера и организованo размештање шатора
  • Регистрација кампера
  • размештање кампера
  • рекреативне спортске активности
  Програмски део: 1100 часова :
  • Припрема места за старт и
  • подизање застава на три локације
 Програмски део:место Бели поток 1445 часова: почетак поштања музике са разгласа 1500 часова: Подела тимова (20 мин) 1520 часова: Подела застава тимовима (15 мин) 1535 часова: Подела мајци , чамаца и весла (15 мин) 1550 часова: Исчитавање правила (5 мин) 1555 часова: Постројавање тимова 1600 Отварање програмског дела и представљање тимова такмичарске регате, њихових капитена и имена тврђава/тимова 1615 часова - Старт Регате Програмски део:место Градски базен Рашка 1700 часова - Витешко спортске надметање на базену у исчекивању доласка сплавара:
  • Представљање Стреличарство у функцији туризма –Ђорђе Михајловић
  • Такмичење у Одбојци на песку
  • Такмичење у ножном тенису
  • Игре без граница по доласку тимова са регате
1900 часова - Долазак чамаца 1930 часова Почетак Игара без граница 2030 часова подела признања на јбољим тимовима 2100 часова - Паљење логорске ватре плус (могућност мањи ватромет) 2200 часова - наставак програмског дела пуштање музике са разгласа ТРопски бар – Мини рок фест 2330 часова - Завршетак програма 2430 часова - Труба за повечерје  
  • Други дан догађаја - субота 1.8.015
0700 часова – Труба за буђење 0800 часова – Почетак припреме кампа 0900 часова – Програм са разгласа (музика, забава, представљање трасе, прича о такмичарским тврђавама, представљање тимова) припрема чамаца и тимова за старт 1000 часова – Старт ревијалне регате „Ибарска регата“ 1400 часова – Циљ регате излетиште „Ада бистро“ Баљевац 1405 часова – Долазак учесника и Подела пасуља 1500 часова – Почетак пригодног програма и проглашење најбољег чамца Избор витешког тима Ибра и Витеза Ибра за 2015 годину Избор најбоље представљене екипе 1630 часова - Завршетак регате Извор:  www.explore-raska.rs    

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА