Најновије

АЛБАНЦИ ПРИСВАЈАЈУ МИЛОША ОБИЛИЋА: Он није био Србин, већ албански јунак који је убијао Турке!

Албанци са Косова настављају да провоцирају Србе и да присвајају њихову културу, цркве и јунаке. Најновија увреда за Србију је тврдња да је Милош Обилић (Милеш Копилић) албански јунак који је убио Мурата и Турке, која ће бити као аксиом убачена у уџбенике из историје из ког ће учити деца на Косову и Метохији!
Милош Обилић (Фото: Википедија)

Милош Обилић (Фото: Википедија)

Ђаци на Косову и Метохији ће у најскорије време, можда већ од следеће школске године учити да је Милош Обилић албански јунак који је убијао Турке, преносе приштински медији. Тако ће после покушаја тзв. Републике Косово да уђе у УНЕСКО и да присвоји српске цркве и манастире, Албанци присвојити и најпознатијег српског јунака из 1389. године. Приштина је отишла корак даље и ова "лаж" постаће исторјска лекција на којој ће одрастати будуће генерације на Косову и Метохији! Албанци су одавно покушали да подвале лажну историју Србима и чињеницу да је Милош Обилић био албански јунак, тако је у књизи "Косовска битка у албанском епу" социолошкиње, новинарке и политичке аналитичарке Ане ди Лељо, поред тврдње бројних албанских историчара да је Милош Обилић заправо био албански витез и јунак Милеш Копилић, ауторка у целости доноси и албанску верзију епа о Косовском боју. Приказ је заправо заснован на Бојкуовој песми чији је текст објављен 1923. године. Десет година касније, чувени српски етнолог и фолклориста Тихомир Ђорђевић као доказ популарности овог епа међу Албанцима објавио је скраћену верзију сличне песме коју му је пренео Асан Дема Ћуфићевић (1934).
Прочитајте још:АЛБАНЦИ УДАРИЛИ ШАМАР СРБИМА: Српско наслеђе биће још сигурније у нашим рукама и када Косово уђе у УНЕСКО!Митрополит Амфилохије у Москви: Демонске силе новог светског поретка
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА