Најновије

НЕСПОСОБНОСТ ИЛИ НЕДОВОЉНА ЖЕЉА: ЦИА јадикује што је Исламска држава јака иако улаже милијарде долара у борбу против ње

ВАШИНГТОН - Исламска држава (ИСИЛ) није слабија него пре годину дана иако је у борби против џихадиста убијено више од 10.000 терориста и потрошено више милијарди долара, наводи се у извештају америчких обавештајних служби.
Исламска држава (Фото: sunnewsonline.com)

Исламска држава (Фото: sunnewsonline.com)

ИСИЛ и даље има добро финансирану војску која у своје редове доводи нове стране борце истом брзином којом америчка војска може да их елиминише, наводи се у анализи америчке Централне обавештајне службе (ЦИА), Војне обавештајне агенције и других надлежних служби. Иако је војном акцијом извршен притисак на џихадисте на северу Сирије и у Ираку, њихов утицај се проширио на Либију, полуострво Синај у Египту и Авганистан, наводи се у извештају. Обавештајни званичници не мисле да ИСИЛ планира нападе на Запад са своје територије, али позиви џихадиста муслиманима на Западу да убијају и даље су озбиљан проблем, сматра директор Федералног истражног бироа (ФБИ) Џејмс Коми. Аналитичари процењују да на овај начин, без директног учешћа америчких војника у борбама на терену, бити потребно 10 година да се џихадисти ИСИЛ истерају из својих упоришта.
Прочитајте још:СИРИЈА: Нови самоубилачки напад ИДГАЗИЋЕМО ПРЉАВЕ НЕВЕРНИКЕ У ИМЕ АЛАХА: Језиво писмо Бошњакиње из Сирије
Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА