Најновије

Предложена резолуција о геноциду на Косову

Шеф парламентарне групе Алијансе за будућност Косова Доника Хадај Бујупи предложила је резолуцију о геноциду током рата на Косову, преноси "Коха".

Скупштина Косова (Фото: ЈуТјуб)

Скупштина Косова (Фото: ЈуТјуб)

Резолуција о геноциду предложена је током састанка Председништва скупштине и добила је подршку других парламентарних група. Кадај Будупи захтева да резолуција буде прва ставка на дневном реду Скупштине Косова. Алијанса за будућност Косова је трећа по реду партија на Косову и у скупштини има девет посланичких места, а њен председник је Рамуш Харадинај. Подсећања ради, косовска влада усвојила је на седници измене уставних амандмана за формирање Специјалног суда за ратне злочине бивше ОВК и специјалног тужилаштва. Истакнуто је да ће испуњење ове обавезе допринети расветљавању оптужби и биће од изузетне важности за евроатлантске интеграције Косова, као и за даље јачање стратешког партнерства са САД и Европском унијом. Опозиција сматра да амандмани везани за оснивање Специјалног суда ни у ком случају не треба да буду поново у скупштинској процедури и најављује да ће гласати против. Очекује се да ће поједини посланици Демократске партије Косова, који су током прошлог гласања 29. јуна били против формирања овог суда, сада гласати за усвајање амандмана.
Прочитајте још:Како са Косовским пасошем у Русију?НЕМАЦ У ВЛАДИ СРБИЈЕ: Вучић за саветника узео бившег немачког амбасадора Волфрама Маса!Дураковић тврди: Нисмо могли да знамо да ће Вучић бити нападнут
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА