Најновије

НЕМА НИШТА СПОРНО: Лутрија Србије не види ништа ненормално у последњем извлачењу Лотоа?!

БЕОГРАД - Иако је баш куглица 21, због које је покренута истрага у игри Лото, имала физичко оштећење, у Лутрији Србије не виде ништа спорно због чега би поништили 59. коло.
21 (Фото: МоеВидео принтскрин)

21 (Фото: МоеВидео принтскрин)

Спорна лоптица није оштећена у бубњу и још није јасно на који начин је дошло до оштећења, а полиција ради на расветљавању тог случаја.

Исплата добитака

И поред тога, за Државну Лутрију Србије (ДЛС) је и даље све регуларно, иако цела Србија и свет брује о скандалу који се десио у уторак пред милионима гледалаца. Из ДЛС-а обавештавају и да је исплата добитака из 59. кола у току, и то у складу са правилима игре и извештајем Централног трезора Државне лутрије Србије. "Док су у току предистражне радње нећемо давати изјаве", рекла је Марина Пешић, пи-ар ДЛС-а. О евентуалном поништењу, како каже, могу да разговарају тек ако суд утврди да је било одређеног кривичног дела. За сада је све, што се њих тиче - нормално. За грађане је и даље све управо ненормално јер им је нејасно како је баш могло да се деси да након наизглед регуларног извлачења прва три броја (4, 33, 12) буде извучена четврта куглица с бројем 27, а да се на екрану појави број 21, па затим 27 као пети број.

Видовитост

На екрану се видео и број такмичара са пет погодака иако пета куглица још није била извучена. А потом је, веровали или не, извучена куглица с бројем 21! Након тога су на екрану биле све саме двадесетседмице, да би онда нестала сва графика са екрана. Све се одвијало пред очима Љубомира Шкорића председника Комисије за извлачење бројева, који остаје при ставу да је све било регуларно. "Све је урађено по протоколу и лоптице су прегледане пре убацивања у бубањ. Ако је оштећење било тако мало да га нисмо видели, то се није могло одразити на регуларност извлачења. Као и остали радници Лутрије, био сам на полиграфу и прошао га. За нас у Лутрији је 59. коло регуларно, а ако суд утврди супротно, разговараћемо и о надокнади новца учесницима овог кола", каже Шкорић за Блиц.

Изгубљено поверење

На питање, да ли је полиција вратила лоптице, бубањ и опрему с вештачења и да ли Лутрија може нормално да ради, он каже да је све спремно за ново извлачење. За Зорана Бјелицу, експерта за игре на срећу, највећа брига је изгубљено поверење у игре на срећу због скандала. "Мала је вероватноћа да је куглица намерно оштећена и да је могло да доведе до намештања. Намештање се ради уз помоћ софтвера", каже Бјелица. Продавци на уплатним местима тврде пак да интересовање играча за лото упркос инциденту није смањено.

ВТИ: Немамо везе с извлачењем

Из Војнотехничког института тврде да они нису ни на који начин повезан са догађајима у ДЛС-у и да се софтвери које су они израдили још не користе јер нису прошли провере. Истовремено, Хрватска фирма Нирвана тврди да Лутрија Србије бесправно користи њихов софтвер и најављује тужбу. Власник те фирме Арсен Доброта сматра да је до инцидента у Србији дошло због грешке оператера.
Прочитајте још:
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА