Најновије

НУКЛЕАРНЕ СИЛЕ ПРЕД СУКОБОМ? Индија послала борбене авионе у пресретање кинеских хеликоптера! (ФОТО/ВИДЕО)

Након што су прошле недеље виђени кинески хеликоптери у близини границе, борбени авиони индијског ратног ваздухопловства узлетели су спремни за борбу близу границе у Ладакху. Кинески хеликоптери, међутим, нису прекршили индијски ваздушни простор, преноси индија данас.

Индијски бомбардер (Фото: Јутјуб)

Индијске ваздухопловне снаге распоредиле су своје борбене авионе на линији граничне контроле прошле недеље након што су кинески војни хеликоптери виђени близу индијске територије.

- Чим је примећено кретање кинеских хеликоптера, индијски борбени авиони преусмерени су у погранична подручја у сектору Ладакх - рекли су главни извори у влади за медије. Кинески хеликоптери нису кршили индијски ваздушни простор, додали су извори.

Извори су рекли да је ово први пут за много година да је Индија одговорила на кинеске покушаје кршења ваздушног простора применом борбених авиона.

Прошле недеље, индијске и кинеске трупе учествовале су у масовној тучи у источном Ладаху на северу Сикима.

У првом инциденту, 5. маја индијски и кинески војници сукобиле су се дуж северне обале језера Пангонг у источном Ладакху. Тензије и туча су завршени следец́ег јутра, након дијалога двеју страна.

Бројни војници са обе стране задобили су лакше повреде приликом размене удараца и гађањем каменица, рекли су извори и додали да је око 200 људи било укључено у сукоб.

Обе стране довеле су додатне трупе због повећане тензије.

У другом инциденту, скоро 150 индијских и кинеских војника учествовало је у тучи у града Наку Ла Пас у области Сиким на кинеско-индијској граници, у којој је најмање 10 војника задобило повреде, подсећа Индија данас.

Гранични спор Индије и Кине покрива граничну линију дугачку 3.488 км, која је и де факто граница између двеју земаља.

"Пандемија 2" стиже 2025. и то као - биотерористички напад!  Прочитајте ОВДЕ   све детаље.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА