Најновије

Претње посланицима Српске: Напустите Косово ако подржите Специјални суд

Председник Српске листе Александар Јаблановић изјавио је данас да је појединим посланицима Српске листе запрећено да ће морати да напусте Косово ако у скупштини гласају за амандмане за формирање Специјалног суда за ратне злочине ОВК.
Скупштина Косова (Фото: rs.n1info.com)

Скупштина Косова (Фото: rs.n1info.com)

Јаблановић је у изјави Танјугу истакао да су посланици Српске листе којима су минулих дана упућене претње ипак у Приштини како би подржали формирање Специјалног суда за злочине ОВК. Нелагодан је осећај и биће такав све док полиција не сазна ко су одговорни за претње. Овај случај по мени не сме и неће остати заташкан као што нису смели да се заташкају ни случајеви претњи и напада на српске грађане на КиМ,”- рекао је Јаблановић. Он је подсетио да су након примљених телефонских претњи, посланици Српске листе којима је прећено случај пријавили Косовској полицији, дали су изјаве, али још немају повратну информацију из полиције. “Ми ћемо дати потребно време полицији да пронађе починиоца или починиоце ових претњи и уколико се то не деси у разумном року покренућемо ово питање и у Скупштини Косова и са проблемом упознати представнике међународне заједнице,” казао је Јаблановић. Појединим посланицима Српске листе упућене су претње како би одустали од подршке формирању специјалног суда за ратне злочине ОВК. У последњих неколико дана упућено је неколико претећих позива појединим посланицима Српске листе у циљу застрашивања и одустајања од подршке формирању специјалног суда за злочине ОВК. Седница Скупштине Косова на којој се расправља о гласању о уставним амандманима који би требало да омогуће доношење закона о формирању специјалног суда за злочине које је починила ОВК у току је.
Прочитајте још:Блер се не враћа, Вучићу саветници само Гузенбауер и ФратиниПОГОЂЕН ФЛАШОМ У ГЛАВУ: Ветерани ОВК гађали Хашима ТачијаТРАЖИО КОНАЧАН РАТ: Сећате ли се ко је позивао да српски МиГ-ови бомбардују хрватску артиљерију за време „Олује“?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА