Најновије

ШИПТАРСКА ПОСЛА: Пласирају "геноцид" да замајавају свет!

ПРИШТИНА - Предлог албанских странака да се у косовској Скупштини усвоји Резолуција о геноциду током рата на Косову и Метохији има за циљ скретање пажње са обавезе да се формира специјални суд за злочине које су починили припадници ОВК.
Хашим Тачи (Фото: kryeministri-ks.net)

Хашим Тачи (Фото: kryeministri-ks.net)

То тврде политички представници Срба са Космета, који сматрају да би резолуција закомпликовала односе у покрајини, а могла би и да угрози бриселски дијалог. Још се не зна да ли ће се тај документ, који је на последњој седници косовске Скупштине предложила Доника Кадај Бујупи, шефица парламентарне групе Алијансе за будућност Косова (Рамуша Харадинаја), наћи на данашњем заседању. У сваком случају, српски представници су децидирно против њега. - Иницијатива за усвајање Резолуције којом би се српска страна обележила белегом геноцида има за циљ да додатно поткопа међунационалне односе на КиМ, угрози поверење које је крхко и које у овим тешким годинама градимо између Срба и Албанаца на КиМ. То ће и разговоре које покушавамо да водимо учинити неупоредиво тежим, ако не и беспредметним, а у смислу резултата готово немогућим - оценио је за "Новости" Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ.
Прочитајте још:Робертс: Америка нема енергије да се одржи као супер-силаБЕЗ ПРАВА НА ПОМЕН: Неонацисти напали људе у Одеси – због сећања на жртве од 2. мајаЊЕГОВА СЛИКА ЈЕ ОБИШЛА СВЕТ: Дечак са трактора – где је и шта ради данас!? (ВИДЕО)
Заменик косовског премијера Бранимир Стојановић истиче да је у питању "још једна политичка играрија која не доприноси ничему добром, већ само вређа и додатно сукобљава два народа на КиМ". - Они који желе да се настави дијалог Београда и Приштине и да се ствара дух толеранције једних према другима, неће прихватити такву резолуцију. Мислим да је то само један популистички трик опозиционе партије у циљу придобијања јефтине популарности, али он доприноси стварању хаоса и додатној дестабилизацији, која ником није потребна - рекао је Стојановић у недељу у Прилужју. Извор: Вечерње Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА