Најновије

ХАОС: Полиција не дозвољава Шешељу и присталицама СРС да приђу хрватској амбасади, Шешељ запалио шаховницу

БЕОГРАД - Испред Амбасаде Хрватске у Београду тренутно је прави хаос. Велики број полицајаца покушава да смири присталице Српске радикалне странке и њеног лидера Војислава Шешеља. Шешељ је пред окупљенима запалио и хрватску заставу.
Шешељ пали хрватску заставу (Фото: Фејсбук)

Шешељ пали хрватску заставу (Фото: Фејсбук)

Полиција не дозвољава Шешељу да држи говор са стране улице где је зграда хрватске амбасаде. Заустављен је саобраћај у улици Кнеза Милоша и кордон полиције не дозвољава да присталице радикала приђу амбасади. Они су окупљени на тротоару преко пута амбасаде. Шешељ је запалио Хрватску заставу пред окупљенима. Шешељ је претходно преговарао са полицијом да му дозволе да одржи говор испред амбасаде зато што је, како је рекао, раније пријавио овај скуп. Маса узвикује увредљиве поруке уперене против премијера Александра Вучића и носи обележја СРС и фотографије Војислава Шешеља. Са разгласа се чује песма "Спрем'те се, спрем'те, четници", виоре се заставе, а окупљени углас певају. - Браћо Срби и сестре Српкиње, 20 година у Београду постоји амбасада Хрватске усташке државе. Лажне државе јер више од 900 година нису били у стању да створе праву државу - овим речима се обрати Шешељ окупљеним присталицама. Полиција под пуном опремом и шлемовима покушавају да смири ситуацију. - Хрватска је у 20. веку два пута, уз помоћ запада, покушавала да направи ту лажну државу која је починила геноцид над српским народом. Боже здравља, ускоро ћемо освојити власт и ми ћемо одлучивати куда ће ићи Србија. Нећемо признати хрватску усташку државу док траје окупација Српске Крајине и Србије - рекао је Шешељ окупљима. А онда је прозвао и председника и премијера Србије. - Наши властодршци Томислав Николић и Александар Вучић немају права да праштају Хрватима било шта у име српског народа. То право имају само они који су жртве. Важно је да никада не заборавимо шта је било у Српској Крајини. Једног дана неће бити НАТО-а, неће бити ни ЕУ. Распашће се ускоро, што ћемо стрпљиво дочекати, да вратимо оно што је наше - наводи Шешељ.
Прочитајте још:Премијер: Веће пензије до краја године, следеће повећање у 2016.Китаровићева Београду: Не сејте ново семе злаТАЧИ ЛАГАО ЗА УНЕСКО: Косово уопште није поднело захтев
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА