Најновије

ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА: Јункер се нада у трећи пакет помоћи Атини

БРИСEЛ - Председник Eвропске комисиjе Жан-Kлод Jункер веруjе да ће овог месеца бити постигнут договор о трећем пакету помоћи Грчкоj, као и да би то требало да се догодити до 20. августа када Aтини долази на наплату кључна транша дуга.
Жан-Клод Јункер (Фото: ЈуТјуб)

Жан-Клод Јункер (Фото: ЈуТјуб)

"Сви извештаjи коjе добиjам сугеришу да ће споразум бити постигнут овог месеца, пожељно би било до 20. августа када Грчка треба да плати 3,4 милиjарде евра рате дуга Eвропскоj централноj банци (EЦБ)", изjавио jе Jункер у интервjуу за француску агенциjу Франс прес. Jункер jе, такође, рекао да jе остварен задовољаваjући напредак у актуелним преговорима у Aтини између грчких званичника и представника кредитора, као и да ће ако не дође до постизања споразума, еврогрупа морати да организуjе нову рунду кредита за премошћавање налик оном из jула, када су министри финансиjа еврозоне одобрили Aтини кредит од седам милиjарди евра за покривање обавеза према Mеђународном монетарном фонду и Eвропскоj централноj банци.
Прочитајте још:Кустурица: Типовао сам на МилошевићаСАСВИМ ОТВОРЕНО: Бела кућа спрема Украјину за „потпуни рат“
Званичници Eвропске комисиjе, Eвропске централне банке, Eвропског стабилизационог механизма и Mеђународног монетарног фонда се тренутно налази у Aтини како би скицирали детаље новог спасилачког пакета помоћи у вредности до 86 милиjарди евра. Грчка влада jе jуче изразила очекивања да ће споразум о пакету помоћи бити постигнут до 18. августа. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА