Најновије

Лавров прозива председника САД: Обама није говорио истину о ракетном штиту у Европи

МОСКВА - Руски министар спољних послова Сергеј Лавров изјавио је данас да, како изгледа, амерички председник Барак Обама није говорио истину када је 2009. године говорио о укидању потребе за планираним ракетним штитом у Европи уколико са Ираном буде постигнут споразум о нуклеарном програму Техерана.
Сергеј Лавров (Фото: РИА новости)

Сергеј Лавров (Фото: РИА новости)

"Председник Обама је 2009. године јавно рекао да, уколико иранско нуклеарно питање буде решено, неће бити потребе за ракетном одбраном у Европи. Изгледа да није говорио истину", рекао је Лавров, како је наведено у транскрипту интервјуа који је дао азијском новинском каналу, а који је објављен на вебсајту руског министарства, преноси Ројтерс. Реагујући прошлог месеца на споразум који је Иран са светским силама постигао о свом нуклеарном програму, шеф руске дипломатије је оценио да тај споразум отклања препреке на путу формирања коалиције за борбу против Исламске државе и других терористичких група и истакао да ће Русија од САД очекивати отказивање планова о успостављању европског сегмента противракетне одбране.
Прочитајте још:Путин још не диже руке од Асада„Све је ово танко, ударите Русима на нафту“А ево и шта је Карл Билт твитовао о Олуји…
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА