Најновије

ДРЖАВНИ УСТАША Ко је Марко Перковић Томпсон, највећа хрватска звезда која пева о клању Срба

Један од најжешћих заговорника усташтва, доказани мрзитељ Србије и Срба, кец је из рукава владајућих гарнитура у Хрватској последњих 20 година.
Марко Перковић Томпсон (Фоо: ЈуТјуб)

Марко Перковић Томпсон (Фоо: ЈуТјуб)

Марко Перковић Томпсон на свим државним прославама главна је звезда и оружје власти којим се удара на најниже емоције хрватских националиста код којих и данас прокључа крв на помен свега српског. Тако је било и ових дана, на државној прослави Олује коју су хрватске власти организовале у Книну. Уз повике "За дом спремни" и "Убиј Србина", 80.000 људи је са Томпсоном славило рат. Од усташтва се Томпсон није оградио, али је у пар прилика осудио усташке симболе на својим концертима (?!). Али зато публику на наступима поздравља са "За дом спремни", поздравом усташа из Другог светског рата. Перковић је близак Хрватској демократској заједници, посебно тврдом крилу, херцеговачком. Пријатељ је тако са Томиславом Карамарком, Владимиром Шексом, а на председничкој инаугурацији Колинде Грабар Китаровић био је у првим редовима са ВИП третманом. Ипак, постоји цака! Веома ретко, практично немогуће је наћи фотографију овог "истакнутог уметника" са неким од политичких лидера. Добар им је само за унутрашње прилике, али не би да попију пацку од међународних ментора због шуровања са заговорником нацизма и усташтва. Томпсонови концерти се убрајају у најпосећеније у Хрватској, а такође је један од најпродаванијих аутора. После концерта који је 2007. имао на загребачком стадиону Максимир, из Центра Симон Визентал стигло је писмо Влади Хрватске са згражавањем због усташких симбола који су тамо истицани. Холандија му је 2003. забранила концерт у Амстердаму уз образложење да је фашистички певач. Исто се догодило и у швајцарском Луцерну, као и у неколико немачких градова. Марко Перковић Томпсон је био активан учесник акције Олуја и наводно међу првима који су ушли у Книн. Убиствима се, ипак, није хвалио.

Пуховски: за усташлуке крива власт

- За усташке испаде у Книну одговорни су власт и ХДЗ. Морало се знати да ће два дана обележавања Олује и патриотска хистерија тим поводом довести до инцидената разјарене руље, а певачи су ту били само део кореографије - каже Жарко Пуховски, политички аналитичар из Загреба. Како додаје, за усташлуке су криви политичари, а Томпсон има право на своје мишљење, без обзира што се с њим дубоко не слаже.

Бора Ђорђевић: Он је музичар и шовиниста

- Могао бих рећи да је он пре свега музичар, будући да сам чуо неколико његових ствари и заиста су квалитетне. То што је шовиниста је друга прича. То што осећа мржњу је јако ружно.

Лепа Лукић: Ружно је славити "Олују"

- Није ни најмање лепо да се слави Олуја, наш народ то никада не би урадио. Па замислите да ми у Србији славимо Сребреницу... Заиста нема никаквог смисла.

Мерима Његомир: Важно је да си човек

Свеједно да ли је добар музичар или није, битно је да пре свега буде човек. Националисти бескрајно воле своје људе, али шовинисти су најгори, они имају огромно духовно сиромаштво.

Шта Томпсон пева?

За Дом - спремни! Чујте српски добровољци, бандо четници, Стићи ће вас наша рука и у Србији! Стићи ће вас Божја правда то већ сватко зна Судит ће вам бојовници из Чавоглава!

**** Због Анице и бокала вина, запалит ћу Крајину до Книна Запалит ћу два, три српска штаба, да ја нисам долазио ђаба.

*** Антикристи и масони Комунисти ови, они Шире сотонске фразе Да нас поразе

**** Све ћемо их силом отјерати, Домовини миран сан донијети, бјежат ће и проклињати мајку, што су дошли у нашу Хрватску

Прочитајте још:

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА