Најновије

ПРИЧА О УНИШТЕНОМ ЖИВОТУ: Како ће један сексуални однос тинејџера коштати 25 година слободног живота (ВИДЕО)

Тинејџере најчешће упозорава на могуће последице неодговорних сексуалних односа, попут нежељене трудноће, сексуално преносивих болести или емоционалног шока. Међутим један младић није могао ни да слути да ће му једна забавно вече уништити живот.
Зак Андерсон (Фото: Moevideo)

Зак Андерсон (Фото: Moevideo)

Зак Андерсон имао је 19 година када је преко популарног интернет сервиса "Hot or Not" упознао девојку из Мичигана, и ускоро су договорили састанак. Зак је отишао до ње на састанак и све је завршило сексом, ало за то не би знала цела Америка да то није одвело пред суд, јавља News.com.ua. Девојка је лагала да има 17 година, што би са законске стране било у реду јер је у Мичигану дозвољено ступати у сексуални однос са малолетном особом ако она има најмање 16 година. Испоставило се да је ипак имала 14 година, што је Зака довело у ситуацију да је као пунолетна особа ступио у сексуални однос са дететом. Све је постало јасно када се мајка девојке забринула и звала полицију, која је већ била код њеног дома када се девојка вратила са спорног изласка. Неколико недеља касније полиција је покуцала на врата Заку који се одмах предао. Тада су 19-годишњака ухапсили и оптужили за сексуални однос са дететом. Због тога што је девојка признала да је лагала за године, и да то Зак није могао знати, у затвору је ипак завршио 90 дана са пуштањем на условну казну од 5 година након тога, али друга казна ипак ће га пратити пуно дуже. Зак је завршио у регистру сексуалних преступника у којем се налазе они који су сексуално злостављали децу, педофили и силоватељи. Заково име ће бити у регистру наредних 25 година. Регистар је јаван па га свако може потражити у њему, попут будућих потенцијалних послодаваца или комшија. Такођер, Зак сада не сме живети у својој кући са родитељима јер је кућа близу школе и јер има 15-годишњег брата. Он не може купити стан, користити интернет нити поседовати компјутер или мобилни телефон. За тинејџера који је пре сањао да ће се бавити електроником, ова казна мења будућност. Мора пазити и где се креће, јер се не сме налазити близу деце. Девојка и њена породица осећају се ужасно, и на суду су рекле да никада нису хтели да ствари оду овако далеко, а девојка је послала и писмо извињења Заковој породици. Међутим, судија Денис Вили није пристао на преговоре, а у завршним речима рекао је како је јасно да је овакав начин састајања постао "део културе". Био је љут јер је Зак преко интернета тражио девојку са којом је одмах хтео ступити у сексуални однос, описујући данашње обичаје младих као "Нађу се, спавају скупа и довиђења!" Родитељи путем друштвених мрежа настоје скупе подршку људи који сматрају да је казна за Зака претерана, док се истовремено скупљају потписи за петицију која би требала захтевати редефиницију правила за увођење особа у регистар сексуалних преступника. Одбрана ће заједно са Заковим родитељима уложити жалбу на пресуду и затражити понављање суђења пред другим судијом.
Прочитајте још:ЕВО ШТА ИМ ЈЕ ПОРУЧИО: Погледајте статус дечка кога су тинејџери изболи у центру БеоградаВЕЗАО ЖЕНУ ЗА ЗАПРЕГУ И ВУКАО ПО ЊИВИ: Она из страха измислила невероватну лаж!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА