Најновије

ОТКРИВАМО: Овај кандидат ће бити нови председник Америке!

САД - Скоро сва истраживања која се врше у Америци о председничким изборима, показују да међу републиканцима највећи раст популарности има Доналд Трамп, док међу демократама водећу позицију има Хилари Клинтон.
Бела кућа (Фото: Pixabay)

Бела кућа (Фото: Pixabay)

Готово се са сигурношћу већ прогнозира да ће се у финалном обрачуну за шефа Беле куће наћи Клинтонова и Трамп. Међутим, можемо лако прогнозирати победу на америчким изборима или ако не бар победу, јер она је често производ политичких калкулација и договора, а оно са сигурношћу можемо утврдити популарност одређеног председничког кандидата увидом у стање на друштвеним мрежама. Како стара српска пословица каже: "Ако овца и рог лажу, Фејсбук не лаже!". Анализирали смо три најпопуларније друштвене мреже: Фејсбук, Твитер и Инстаграм. Судећи према стању броја симпатизера, фанова и пратилаца на друштвеним мрежама, када је реч о Клинтоновој и Трампу, лако је утврдити да Трамп "добрано шије" Клинтонову. На Фејсбуку разлика се очитава у три пута већем броју фанова које има Доналд Трамп. Док Доналд Трамп има преко 3 милиона фанова, Клинтонова има једва преко милион, тачније, милион и сто хиљада, па слободно можемо рећи да се Американцима Трамп три пута више "свиђа" од Клинтонове. Уколико погледамо Твитер, ту је Клинтонова мало јача од Трампа. Трамп има 3.67 пратилаца, док Клинтонова има 4.02 пратилаца. Значи, Американци нешто више "прате" Клинтонову. Претпостављамо да је реч о другачије профилисаној популацији у односу на ону која користи Фејсбук. Неке студије показују да Твитер користе људи вишег образовања и интелигенције. Нећемо оцењивати колико би ова мала предност у односу на Трампа, Клинтонову требала да утеши поводом поражавајућег стања на Фејсбуку. [caption id="attachment_498079" align="aligncenter" width="650"]Клинтонова на Инстаграму (Фото: Скриншот) Клинтонова на Инстаграму (Фото: Скриншот)[/caption] [caption id="attachment_498080" align="aligncenter" width="650"]Трамп на Инстаграму (Фото: Скриншот) Трамп на Инстаграму (Фото: Скриншот)[/caption] И на крају, фоткање. Инстаграм.Изгледа да је Трамп за Американце нешто "фотогеничнији". Људи који прате Инстаграм профил Доналда Трампа има 294 хиљаде, а код Клинтонове је 218 хиљада људи.
Прочитајте још:Трамп открио како ће Кина уништити Америку!ОВО ЈЕ ВОЈСКА ДОНАЛД ТРАМПА: Трамп спрема оружани сукоб у Америци!? (ВИДЕО)
С обзиром да многе аналитичке куће често користе податке управо са друштвених мрежа у својим пројекцијама, а уколико су друштвене мреже реална слика стања у друштву, може се рећи да се Трампу смеши позиција шефа Беле куће. Да, Трамп ће бити нови председник Сједињених Америчких Држава, тако бар кажу Американци на Интернету. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА