Најновије

АЕРОДРОМ Т4 ПОД СТАЛНИМ НАПАДОМ: Линије морају да се одрже док не стигне појачање! (ВИДЕО/МАПА)

Терористи Исламске државе успели су неколико пута да пробију одбрамбене линије САА, али су сваки пут враћани на почетне позиције, пре свега успешним дејствима руске и сиријске авијације.

Борбе око аеродрома у Тијасу (Фото: Твитер, Правда)

Пкушаји Исламске државе да прошири своју територију западно од Палмире не престају већ трећи дан, од кад трају и напади на ваздухопловну базу Тијас Т4. ИД је већ два пута успевао да пробије одбрану САА и стигне до самог аеродрома. Током јучерашњег дана нападом са западне, северозападне и југозападне стране, пробили су редове САА на путу Хомс-Палмира, али је чврста одбрана утврђених сиријских јединица одбила овај напад, док их је авијација вратила на почетне положаје. 
Сличном путањом. џихадисти су стигли до базе и током данашњег дана, али је и ова акција имала сличан исход, након чега су променили тактику. Нападом са јужне стране, терористи сада покушавају да заузму раскршће Тијас, у настојању да опколе територију на којој се налази Т4. Уколико им ово успе, владине снаге у Ал Карјатајну би, такође, остале "одсечене од света".

Ово је последња шанса терориста да заузму снажније позиције, пошто је на овај фронт послато велико појачање САА. Према извештајима сиријске војске, у близину аеродрома већ је стигло преко 700 војника и већа количина војне технике, а упућено је још 2.500 елитних бораца из јединица "Тигрове снаге" и "Војни штит".  Према наводима бројних сиријских медија, у Тијас је упућена и јединица руских снага за специјалне операције, али ова информација, наравно, нема потврду.
Погледајте видео и фото снимке из борби за аеродром и ваздухопловну базу Т4 у Тијасу: Из перспективе терориста: Авиони су данас ипак полетали са аеродрома:
1

Руски хеликоптери, као и увек, сеју панику у непријатељским редовима:
3

Ивор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА