Најновије

АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛИ УПОЗОРАВАЈУ: Русија је најопаснија за нас

Начелник штаба америчке војске генерал Рејмонд Одијерно, говорећи на конференцији за новинаре у Пентагону, рекао је да је Русија најопаснија земаља за САД.
Генерал Рејмонд Одијерно (Фото: Јутјуб)

Генерал Рејмонд Одијерно (Фото: Јутјуб)

- Русија је најопаснија из неколико разлога.Пре свега, то је спремнији од наших других потенцијалних противника - рекао је генерал. Дакле, сигурно је да Русија "има озбиљне могућности за стварно комплексне операције у Украјини." У том смислу, Рејмонд Одијерно сматра да је потребно да се прошири војне способности снага НАТО-а у источној Европи. "Морамо наставити преоријентацију НАТО-а у погледу војних способности," - рекао је он. Рејмонд Одијерно 15. августа напушта своју функцију јер одлази у пензију након што је напунио 60 година. Одијерно је ветеран рата у Ираку, он је био командант међународних коалиционих снага од 16. септембра 2008. године. Подсећамо да је у јулу ове године још један високи амерички генерал - командант корпуса маринаца Џозеф Дунфорд рекао да је Русија главна претња сигурности САД. Према његовим речима, Русија има довољно нуклеарног арсенала да угрози суверенитет америчких савезника. Дунфорд је тада рекао да би САД требала да пошаље "смртоносно оружје у Украјини". Донфорд је предводио америчке трупе у Афганистану. Оба америчка генерала који имају  искуство служења у "врућим зонама" сматрају да је Русија главна претња САД.
Прочитајте још:ОЛЕГ ЦАРЕВ: Украјина је добила задатак камиказе који треба да уништи што већи обим руских стратешких ресурсаРУСКИ ВОЈНИК БУДУЋНОСТИ: Нано оклоп отпоран на метке и невидљиви огртачНЕШТО СЕ СПРЕМА: ОЕБС напушта Доњецк?
Извор: rusvesna.su/За Правду превео Марко Банић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА