Најновије

Грађани Младеновца не желе центар за азиланте на својој територији

На територији општине Младеновац, у селу Мала Врбица, у плану је изградња центра отвореног типа за азиланте. На простору некадашње војне касарне у плану је изградња центра који би прихватао велики број азиланата. Становници Мале Врбице и Младеновца су против изградње центра, а у циљу стопирања изградње прикупили су 10 000 потписа против тог плана. 
Грађани Младеновца не желе центар за азиланте на својој територији (Фото: Правда)

Грађани Младеновца не желе центар за азиланте на својој територији (Фото: Правда)

Општина Младеновац је најсиромашнија општина Београда, фабрике су затворене, а једини спас грађани виде у томе што Младеновац има статус Бање. Младеновац се налази у подножју планине Космај, има чувену Селтрес бању, а некада је био познат по великом броју јаких фабрика као што су "Керамика Младеновац", "Петар Драпшин"... Грађани су забринути због жеље власти да направе прихватни центар и сви су сложни у оцени да ће то бити само терет на плећима Младеновчана. Константно протестују, скупљају потписе против азила и захтевају да се изградња обустави. Различитих професија, знања, образовања, друштвеног и имовинског статуса, али сви са једним истим циљем, да зауставе изградњу центра. Сви ти људи траже нова радна места, развијање бањског туризма, подизање услова живота у општини. Истичу да нису фашисти, расисти, да никога не мрзе већ само желе да заштите своју општину која је већ на рубу пропасти.
Прочитајте још:ТАЛАС МИГРАНАТА ИДЕ КА СРБИЈИ: 4 милиона избеглица из Грчке креће ка Београду!ЈЕДИНСТВО СРБА И АЛБАНАЦА: „Нећемо центар за мигранте на југу Србије!“
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА