Најновије

Ципрас: Никада нећу признати Косово!

БЕОГРАД - И док српска и грчка штампа спекулишу да би Грчка, под притиском Запада и у замену за финансијску помоћ могла да призна Косово, Милош Стојковић, пријатељ Алексиса Ципраса и Сиризе, сарадник на Аристотеловом универзитету у Солуну, у разговору за Курир каже да му је Ципрас лично рекао да се то неће догодити.
Ципрас (Фото: Јутјуб)

Ципрас (Фото: Јутјуб)

Стојковић је грчког премијера, али и људе из његовог кабинета, више пута питао да ли ће Грчка признати Косово и последњи пут када су се чули, пре три дана, рекао му је да се то сигурно неће догодити. Човек од речи - Одговор је увек био не. И сада када је почело да се нагађа, после бројних написа у новинама да ће поклекнути, чули смо се и дословце сам га питао: „Алексисе, брате и пријатељу, знаш да сам са Косова, да ли ћете признати Косово?“, а он ми је одговорио да се то неће догодити - рекао је Стојковић. И Ивица Дачић, шеф дипломатије, верује да Ципрас неће признати Косово. - Грчка и Србија су пријатељске земље. Срео сам се са Ципрасом у Египту, разговор је био срдачан. Рекао је да ће доћи на јесен, а ја идем тамо у октобру - поручио је Дачић. Ђорђе Вукадиновић, политички аналитичар, мисли да Грчка неће признати Косово и да пријатељство између два народа неће бити доведено у питање. - Међутим, има доста фактора којима је то пријатељство трн у оку и на сваки начин желе да га доведу у питање. И по Грчкој се шири прича да ће Србија да призна Македонију под њеним уставним именом Република Македонија, што такође има за циљ да подстакне антисрпско расположење у Грчкој - каже Вукадиновић, а аналитичар Милан Николић не мисли да је од великог значаја да ли ће Грчка да призна Косово или не: - Ако их неко јаче притисне у вези са Косовом, а нешто им помогне економски, можда признају, али не верујем.
Прочитајте још:Кијев признао колико њихових војника је пребегло на страну НоворусијеПајтић поручио Вучићу: Званично сте проглашени једном од најгорих влада у свету!
Нема мењања става Док званична Атина тврди да не мења став према Косову, директор програма за југоисточну Европу Хеленског института за европску и спољну политику Јанис Армаколас сматра да између редова ипак може да се наслути промена те политике. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА