Најновије

ЧЕКА НАС НАЈГОРА ЗИМА У ИСТОРИЈИ: Очекују нас есктремне поплаве!

Планета земља ће за неколико месеци бити на удару екстремних поплава, великих суша и џиновских пожара, пише Дејли Телеграф, позивајући се на угледне светске метеорологе.
Илустрација (Фото: РТС принтскрин)

Илустрација (Фото: РТС принтскрин)

Иза ове катастрофичне најаве стоје, нажалост, солидни научни подаци: кривац за све је чувени “Ел Нињо”, климатски поремећај који ће ове године бити најекстремнији икад. Бил Пацерт, климатолог из НАСА, каже да овогодишњи Ел Нињо има шансу да постане “климатски Годзила”. Ако се остваре црне слутње метеоролога, а све су шансе да хоће, Великој Британији ће десити најхладнија зима у историји, Сједињене Америчке Државе ће разорити екстремно јаке олује, у Јужној Америци ће велике поплаве изазвати бујице и одроне, у јужној Азији владаће велика суша, а цела Аустралија ће горети. Ел Нињо је метеоролошки феномен који се јавља у размаку од две до седам година, а НАСА пажљиво прати температуре мора на истоку Пацифика, које су кључни индикатор ове појаве. Оне су већ сада више него 1997., кад је забележен најсмртононоснији досад Ел Нињо, који је у збиру однео 23.000 живота и направио штету од 45 милијарди долара.
Прочитајте још:САД СПРЕМА БИОЛОШКИ НАПАД? Америчке био-лабараторије ничу уз границу са РусијомРУШЕ СВЕ ПРЕД СОБОМ: Они су Путиново најјаче оружје!РУСКИ ЕКСПЕРТ: Украјинци ће кренути у продор и упашће у нови „котао“
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА