Најновије

Чепурин: Србија (опет) испала жртва Запада

Србија је жртва у догађајима са избеглицама, иако са њима нема никаве везе, нити је за њих одговорна, рекао амбасадор Руске Федерације у Београду Александар Чепурин и најавио да ће Русија помоћи шаторским насељима у Прешеву.
Александар Чепурин (Фото: russianchina.org)

Александар Чепурин (Фото: russianchina.org)

Чепурин је оценио да је веома важно како ће се даље одвијати ситуација са избеглицама у Прешеву и на северу земље, и упозорио да се њихов број повећава. Он је додао да број избеглица које пристижу у Прешево "на ивици могућег". "Нико нема намеру да гради овде неке сталне локације за избеглице, али без обзира на то, људима који долазе овде потребно је пружити минималну помоћ да би могли да преживе ове тешкоће", рекао је Чепурин. Према његовим речима, то је "огроман терет који се стално повећава, и за буџет и за становништво Србије". "Сасвим је природно и Србији би требало да буде пружена максимална помоћ да би скинула овај огроман терет са себе", нагласио је Чепурин. Он је рекао и да се "о томе сада воде разговори" и да се то "тиче" међународних организација" али и да је "важно да се нешто уради". Чепурин је најавио да ће у наредних неколико недеља руски Хуманитарни центар, захваљујући донацији Руске Федерације, подићи у Прешеву мали шаторски град, као и на северу Србије, са комплетном опремом. "То ће бити шаторски градић са укупним капацитетом за смештај 800 особа и у њему би људи могли да живе и током зиме и током лета, јер има и пећи за грејање", објаснио је Чепурин. Србија нема никаве везе, нити одговорност, а испала је жртва у свим тим догађајима и, наравно, не може сама да се носи са овим потешкоћама, оценио је Чепурин. Он се нада позитивном развоју ситуације и активном међународном учешћу ради решавања проблема са избеглицама.
Прочитајте још:Љајић тражи да се хашки осуђеник врати у СрбијуДачић: Ципрас ипак долазиПОЛЕМИКА ОКО ЕМИГРАНАТА: Требају ли Србији оштрије мере?
Извор: ФоНет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА