Најновије

ШОК У КИЈЕВУ: Апсолутна већина украјинских војника је спремна да пребегне на страну Новорусије

КИЈЕВ - Чак 90 посто украјинских војника је спремно да замени отаџбину и пређе у редове добровољаца. Ово мишљење је изнела украјинска друштвена активисткиња Викторија Шилова на својој страници на друштвеним мрежама.
Армија Украјине (Фото: Новоросинформ)

Армија Украјине (Фото: Новоросинформ)

Она је уверена да се од 18 хиљада војника који су на почетку сукоба отишли да се боре у Донбас, није вратило више од две хиљаде. Велики део њих су староседеоци из Кијева и западне Украјине. Подсећамо, само дан раније је војни тужилац Украјине дао званичне податке о војном дезертерству. Он је рекао да се редовима добровољаца придружило осам хиљада војника оружаних снага Украјине. „Данас је Матиос изјавио да је на страну Донбаса прешло осам хиљада службеника безбедности. Можда на тај начин сакривају губитке? Ја мислим да је још доста тога у позадини, губици, невољност да служе олигархе у Кијеву. У ствари, 90 посто полицајаца и војника, али и официра жели да поступи исто тако“, констатовала је Шилова. Ако Порошенко да наређење да се нападне Доњецк, уверена је друштвена активисткиња, период његове „царске“ владавине ће се одмах завршити. По мишљењу Шилове украјински учесници казнених одреда ће се први побунити против кијевске власти. „Идеја је да се супротстави моћи олигарха, убица, америчких марионети и потпуних издајника који данас седе у Кијеву. И никакви батаљони, приватне војске и амерички плаћеници их неће спасити, само ће одложити тренутак пада режима“, рекла је она.
Прочитајте још:Јана Лантратова: Украјинске листе смртиМОНСТРУМИ: Пијане украјинске трупе пуцају на купаче из чисте забаве!РАТ НА ПРАГУ: Американци и Британци обучавају Украјинце за борбу
Извор: tvzvezda.ru/За Правду превела Милица Стевић  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА