Најновије

Украјинци напали Славјаносербск

Украјинске снаге безбедности гранатирале су Славјаносербск. Славјаносербск је град који су основали Срби, а налази се на територији Луганске републике. У прошлогодишњем ослобађању града учествовали су и српски четници. Како наводе локалне власти, украјинске снаге минобацачима гађају стамбене објекте. 
Славјаносербск (Фото: Гугл маппе)

Славјаносербск (Фото: Гугл маппе)

У ДНР број мртвих након гранатирања достигао пет, а осам цивила је рањено. Ппрема саопштењу полиције под ватром су Доњецк, Иасиноватаја, Горловка и Телманово. Уништене су десетине домова, а гранате су погађале школе и вртиће, уништени су далеководи. У седишту војне операције тврдио да Кијев задржава право да се врати на фронт оружја калибра више од стотину милиметара. ДНР тврди да је украјинска војска у стању високе борбене готовости, и да на линију фронта допрема моћне ракете. Безбедносне снаге су спремне да почну свеобухватну рат у Донбасу, а то потврђује нагли пораст броја војне технологије у свим областима у којима украјинска војска покрене офанзиву. Тренутно се на линији разграничења налази око 90 хиљада војника Украјине. У међувремену, данас је постало познато да украјинске службе безбедности планирају низ терористичких напада на својој територији уочи Дана независности Украјине, да би после истих окривили руководство Доњецке и Луганске Народне Републике.  То је изјавио званични представник Министарства одбране ДНР Едуард Басурин. Он је нагласио да такве акције кијевске власти требају да послуже као оправдање за напад на Донбас.
Прочитајте још: РАТ НА ПРАГУ: Американци и Британци обучавају Украјинце за борбуШОК У КИЈЕВУ: Апсолутна већина украјинских војника је спремна да пребегне на страну Новорусије
Извор: Правда  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА