Најновије

СРБИЈА ГЛЕДА У ЊУ: Судбина српства на Косову је у њеним рукама!

Судбина српских светиња налази се у рукама једне жене, која се налази на челу УНЕСКО-а и она ће имати главну реч о одлуци на захтев тзв. Републике Косово да буде примљена у ту организацију!  Ово је прича Ирини Боковој, о политичарки из Бугарске којој је писао шеф српске дипломатије Ивица Дачић!
Она одлучује о нашим светињама (Фото: ЈуТјуб)

Она одлучује о нашим светињама (Фото: ЈуТјуб)

Тзв. Република Косово и њен шеф дипломатије Хашим Тачи поднели су захтев за пријем те државе у УНЕСКО, на шта је уследила оштра реакција из Србије, а у току је велика дипломатска офанзива Београда у коју су укључене СПЦ, Влада Србије, па чак и Ватикан како би омели овај покушај. Уколико ова иницијатива прође то би значило да би све српске светиње на Косову и Метохији прешле под управу власти у Приштини. Главну реч о томе донеће једна жена – Ирина Георгијева Бокова, рођена у Софији, 12. јула 1953. године. Била је члан бугарског парламента из Бугарске социјалистичке партије два мандата, министар и заменик министра иностраних послова у влади социјалистичког премијера Жана Виденова, и била је амбасадор Републике Бугарске у Француској и у Монаку, стални представник Бугарске у Унеско-у и лични представник председника Бугарске у Међународној организацији Франкофоније (2005—2009.). На место генералног директора Унеско-а предложена је 22. септембра 2009, а изабрана је 15. октобра 2009 на 35. седници Генералне конференције као десети генерални директор Унеско-а. Бокова је прва жена из источне Европе на челу Унеско-а. – Од јуна 1999. године до данас, 236 црква и других објеката у власништву СПЦ, као и културно-историјских споменика били су мете напада. Од њих чак 61 има статус споменика културе, а 18 је од изузетног значаја за државу Србију. Ова болна сведочења ме наводе да се запитам јесу ли ово аргументи који препоручују "Косово" за чланство у организацији чија је мисија да помаже заштиту светске културне баштине? – написао је шеф српске дипломатије.
Прочитајте још:БУРЕ БАРУТА: Сви у свађи са СрбијомГлишић: Обрадовић жели да буде апсолутни власник ДвериБРАНИМО ЋИРИЛИЦУ: Србија ће упутити протестну ноту Хрватској
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА