Најновије

Украјинци су овај град назвали "Проклети": Руси су сада подигли споменик његовим херојима (ФОТО)

ИЛОВАЈСК - У Иловајску је откривен камен темељац будећег меморијалног споменика браниоцима Доњецке Народне Републике који су погинули прошлог лета. Иницијатори овог догађаја су били градска управа, као и друштвени покрет „Република Доњецк“ и невладина организација „Млада Република“.
Гробница браниоца Иловајска (Фото: Dnr-online.ru)

Гробница браниоца Иловајска (Фото: Dnr-online.ru)

На церемонији отварања камена темељца присуствовали су посланик Народног Савета ДНР-а, шеф администрације Харцизска Василије Ткачук, посланик Народног Савета Јулија Сулим, шеф администрације Иловајска Сергеј Муковнин и председник „Младе Републике“ Сергеј Кондрикинскиј. „Ово место су украјински преступници назвали „Проклетим“. Пре тачно годину дана, овде је седам људи, седам хероја, задржало на хиљаде украјинских војника који су покушали да заузму град, покушали да пробију одбрану и достигну свој циљ. Сва срећа непријатљски напад није успео. Сада се овде налази заједничка гробница браниоца града. Откривање споменика је важан догађај, то је дан сећања, и веома је важно памтити такве ствари.“, рекао је Сергеј Кондрикинскиј. У августу 2014. године у Иловајску је Украјини нанет најтежи пораз током рата у Новорусији. Украјинске снаге опкољене у тзв. Иловајском котлу готово су уништене. Према Украјинским изворима у борбама за Иловајску погинуло је 366 бораца, рањено 429, заробљено 128 и нестало 158 војника. Више о украјинском дебаклу у Иловајску прочитајте ОВДЕ. Украјинци од тада овај град називају Проклети Иловајск.
Прочитајте још:ОВО ЈЕ УКРАЈИНСКА МАЖИНО ЛИНИЈА: Изградили 268 „непробојних“ утврђења на линији фронта (ВИДЕО)Упознајте тенковски батаљон „Дизел“ армије ДНР-а (ВИДЕО)ДНР припрема референдум о присједињењу Руској Федерацији: Ево када ће се одржати
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА