Најновије

Вучић: А шта би било да је Србија укинула латиницу?

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да би скандал светских размера био да Србија укине латиницу, док лупање ћириличних табли у Хрватској остаје без икаквог одјека, и да је зато зачуђен што у ЕУ не реагује на властиту чланицу када је реч о питањима темељних вредности ЕУ.

Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Александар Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Премијер Србије је, поводом чињенице да се ЕУ прогласила ненадлежном када је ријеч о укидању права на коришћење ћирилице или двојезичности у Вуковару, рекао да и даље очекује да неко из ЕУ каже нешто о том питању, а да ће Србија остати привржена европском путу. - Када је Србија била у питању, изјашњавали су се о много мање важним питањима. Кад су неки лагали око Западне Тамнаве, укључивали су се да нам држе придике и да не смемо да кажемо истину - рекао је Вучић.

Лицемерна Европска унија

Он је изразио чуђење што у ЕУ не реагује на властиту чланицу када је реч о питањима темељних вредности ЕУ, као што су демократија, слобода, људска и мањинска права, "а да се истовремено мешају у нешто што нема везе са темељним вредностима ЕУ у земљи која још није чланица". - Мој одговор је да је Србија чврсто опредељена да остане на европском путу, али да никоме неће да дозволи да је понижавају, а то што су покушали и њихово понашање у последњим изјавама говори о томе да неки људи очигледно мисле да могу да понижавају Србију. Док сам на овом месту, то им нећу дозволити, ма одакле да долазе - поручио је Вучић. Он је приметио да Хрватска јесте суверена земља, али да има ствари о којима мора да се говори и оценио да би скандал светских размера био да Србија укине латиницу, док лупање ћириличних табли у Хрватској остаје без икаквог одјека. - Не заборавите на погубно историјско, као и памћење Срба које говори о томе да ко год је желио да укине ћилирицу, зна се какве су му стварне намере, а после тога и поступци били. Веома смо узнемирени због тога. Ми ћемо, онолико колико можемо дипломатским речником, мерама и тоном, не вређајући никога, наставити борбу за права свог народа и никада нећемо ускраћивати права ниједном другом народу - рекао је Вучић.
Прочитајте још:ДАЧИЋУ, ДА ЛИ ЋЕШ И ДАЉЕ ЋУТАТИ: Шеф мисије ОЕБС побегао из Горловке!Јахјага одлаже потписивање закона о Специјалном судуСРБИ У ЕУ – КО ЈЕВРЕЈИ ПОД ХИТЛЕРОМ: Загреб и Брисел сложни у вези ћирилице
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА