Најновије

Хаос на Ђевђелији: Македонска полиција сузавцем растерује избеглице (ВИДЕО)

ЂEВЂEЛИJA - Стање на граници Mакедониjе и Грчке, код Ђевђелиjе, од увођења ванредне ситуациjе jе напето, а jутрос jе македонска полициjа испалила сузавац како би растерала на хиљаде миграната и избеглица коjи покушаваjу да из Грчке пређу у Mакедониjу, jавила jе агенциjа Роjтерс.
Хаос на Ђеђелији (Фото: Јутјуб)

Хаос на Ђеђелији (Фото: Јутјуб)

Полициjа, како jе jавио Роjтерсов дописник са лица места, не дозвољава новинарским екипама да снимаjу место догађања. Дуж граничне линиjе су распоређене jаке полициjске снаге, а постављена jе и бодљикава жица са намером да се спречи улазак таласа миграната из Грчке у Mакедониjу, jавили су македонски медиjи.. Локални медиjи су jавили да jе ноћас, око jедан сат после поноћи, група од око 300 миграната успела да се пробиjе и пређе на македонску териториjу и сада jе у току акциjа њиховог прикупљања како би били враћени у Грчку. Део миграната се жали на плициjску бруталност македонских безбедносних снага. Oни кажу да jе jедну жену ударио полицаjац и да се она сада налази у болници, али то за сада ниjе потврђено. На Железничкоj станици у Ђевђелиjи се налази стотинак избеглица из групе коjа jе успела да уђе у Mакедониjу. Jедан мигрант jе ножем убо полицаjца. Сведоци кажу да jе полицаjац рањен када jе тим македонске специjалне полициjе пришао да мигрантима контролише документа. Jедан мигрант jе нагло потегао нож и убо полицаjца у стомак, jавља македонски портал фокус. Полицаjац jе, кажу сведоци, пао и трзао се на асфалту у грчевима, док нису стигла амбулантна кола. Не зна се да ли jе полицаjац преживео, а о овом догађаjу се очекуjе саопштење македонског MУП-а.
Прочитајте још:БУРА СЕ СПРЕМА: Ким Џонг Ун наложио пуну борбену готовостКОЕН: Запад тера Кијев у нови рат, Украјина у њему може остати потпуно без армије
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА