Најновије

ДАЧИЋ: Људи који су командовали бомбардовањем 1999. данас на Косову имају приватне бизнисе

Хашки суд првостепено је јуче осудио Станишића и Симатовића на по 12 година затвора због злочина над несрпским становништвом 1992. године у Босни и Херцеговини.

Дачић (Фото: Јутјуб)

Коментаришући то што суд није доказао да су Станишић и Симатовић били учесници у удруженом злочиначком подухвату, Дачић је оценио да је то био покушај суда да се стави колективну кривицу на Србију.

- Знате ли колико је људи знало за нешто, где постоји посматрачка одговорност. Друго је да ли су учестовали. Надам се да ће у даљем процесу доћи до неке ревизије ове првостепене пресуде - истакао је он.

Дачић је рекао да Станишића познаје као "озбиљног и квалитетног човека", који је имао позитивну улогу на доносиоце политичких одлука деведесетих "да поступају рационално".

Говорећи о раду Хашког суда, Дачић је рекао да је тај суд за све надлежан осим за судјење одговорнима за агресију НАТО на СР Југославији.

Он је подсетио да је власт Србије након бомбардовања 1999. осудила људе које је сматрала одогворним за агресију, медју којима и председника САД Била Клинтона, државну секретарка САД Медлин Олбрајт, британског премијера Тонија Блера, француског председника Жака Ширака и немачког канцелара Герхарда Шредера.

- Када је дошао Пети октобар, ми смо све то укинули да би Ширак и Хавијер Солана могли да додју у Београд. Ми смо хтели да им суди Хашки суд, а они су одбили и рекли да немају надлежност - навео је Дачић.

Коменатришући писање београдских медија да у Приштину долази Весли Кларк, који је командовао бомбардовањем Србије 1999. године, Дачић је рекао да највећи број људи који су били на страни Приштине, данас на Косову имају приватне бизнисе.

- Они желе да искористе то што су помогли Албанцима, сматрају да су им они дужни - додао је он.

Британски разарач све закувао, Руси спремни да бране Крим по сваку цену. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА