Најновије

ВУЧИЋ ПОРУЧИО ХДЗ-у: Србија се бори за права Срба у Хрватској и увек ће то чинити!

Премијер Србије Александар Вучић одбацио је као бесмислене оптужбе Хрватске демократске заједнице и поручио да ни Влада Србије, нити он као председник Владе Србије никада нису тражили промену изборне воље грађана Хрватске, али јесу и инсистираће и убудуће на основним правима Срба у Хрватској.
Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Вучић (Фото: ЈуТјуб)

– Као председник Владе Републике Србије имам обавезу да одговорно и озбиљно одговарам на неретко и помало бесмислене оптужбе које долазе на рачун наше земље и наше владе и нашег народа Ово је једна од тих – рекао је премијер реагујући на оптужбе ХДЗ да је Влада Србије на челу са њим као премијером захтевала распуштање градског већа Вуковара, мешајући се тако у унутрашња питања Хрватске. – Никада ни ја као председник, ни Влада Србије нисмо тражили било какво распуштање било којег градског већа. Нисмо тражили промену изборне воље хрватског народа ни у Вуковару, нити у било којем другом месту, нити смо тражили промену воље српског народа ни у Вуковару, нити у било којем другом месту…Нисмо се мешали никада у оно што је хрватски народ одлучивао и сви остали грађани Хрватске – истакао је премијер у изјави Танјугу. Оно што смо тражили, рекао је Вучић, јесу основна, елементарна права за српски народ. – И то ћемо наставити да тражимо – нагласио је. Он је рекао да ће и он и Влада Србије истовремено улагати и у будућности огромне напоре и велику енергију да сачувамо добре односе са Републиком Хрватском. – Надам се да једини начин да се води успешна изборна кампања у нама суседној земљи неће бити тај да се нешто каже или учини против Срба – приметио је премијер. Вучић је поручио представницима ХДЗ као велике политичке странке да је, уколико им је лакше, увек боље да нападну њега као председника Владе Србије и српску владу. – Али, волели бисмо да Срби у Хрватској могу да живе у миру, да имају пуну слободу изражавања, да имају право на коришћење свог језика и писма – истакао је Вучић. Он је рекао да би у том случају и он и српска влада били задовољни и више ни на који начин у будућности не би ни реаговали. – На политичке нападе немамо право, а можда имамо и обавезу да на те нападе не одговарамо или да одговоре прећутимо, управо због одговорности коју имамо према нашем народу – закључио је председник Владе Србије.
Прочитајте још:ИВАНОВИЋ: „Издржаћу, водим борбу за достојанство Срба на КиМ“Будући шеф британских лабуриста: Злочинци на Косову су били НАТО и Албанци!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА