Најновије

ПУТИНОВА ГАРДА ТРЕНИРАЋЕ СРПСКЕ СПЕЦИЈАЛЦЕ: Војска Србије на заједничкој вежби са Русима!

Специјалци Војске Србије имаће заједничке вежбе са својим колегама из Војске Русије, потврдио је министар одбране Братислав Гашић.
Наши гардисти у Москви (Фото: Фејсбук/Министарство одбране и Војска Србије)

Наши гардисти у Москви (Фото: Фејсбук/Министарство одбране и Војска Србије)

– Војска Србије (ВС) је неутрална и жели да гради добре односе са војскама четири стуба наше спољне политике – САД, Русијом, Кином и ЕУ – изјавио је министар одбране Братислав Гашић, уз напомену да је приоритет Србије улазак у ЕУ, као и то да ће војна вежба са Русијом бити одржана како је и планирано. Амбасадор САД Мајкл Кирби рекао је да је Србија слободна земља и да може да сарађује с ким год пожели. Заменик министра одбране Русије Анатолиј Антонов прокоментарисао је резултате сусрета министара одбране Србије, Братислава Гашића и Русије Сергеја Шојгуа. Руска страна позитивно разматра захтев за обуку српских специјалиста на факултетима Министарства одбране Русије, саопштио је заменик Министра одбране. – Током састанка Министара одбране Русије и Србије разговарало се о најактуелнијим питањима руско-српске сарадње у војној и војно-техничкој сарадњи, као и о наставку јачања заједничких војних веза – рекао је Анатолиј Антонов. Посебна пажња је била поклоњена заједничким војним вежбама копнених снага, војно-десантних и војно-космичких снага "Словенско братство — 2015" које ће бити одржане на територији Русије, рекао је заменик министра одбране Русије. – У овим вежбама ће учествовати и наши белоруски партнери – нагласио је Антонов и подсетио да су последње заједничке војне вежбе биле одржане у октобру 2014. године у Србији и постале су једне од најзначајнијих догађаја које су имале практични значај. – Министар одбране Русије Сергеј Шојгу предложио је свом српском колеги да следеће године одрже заједничке тактичке војне вежбе јединица Војно-десантних снага у Србији – појаснио је Антонов. Према његовим речима, паралелно са руско-српским војним вежбама, повећању нивоа борбене готовости српских војника доприноси њихово учешће у „Међународним војним играма 2015“. Руска страна је позитивно размотрила захтев за обуку српских специјалиста на факултетима Министарства одбране Русије, саопштио је заменик Министра одбране.
Прочитајте још:МАКЕДОНЦИ ОБЕЋАЛИ: Пустићемо све мигранте да прођу; У Србију стижу пуни возовиИПАК НИСМО САМО ТРАНЗИТ: Европа Србији враћа мигранте и остаће овде!
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА