Најновије

EВО ОРИГИНАЛНОГ ПРЕДЛОГА: Организујте превоз aзилантима од Прешева до границе са ЕУ

БЕОГРАД - Док неки траже увођење ванредног стања или подизање зида ка Македонији, Српска лига је изнела до сада најоригиналнији предлог за решавање кризе са таласом азиланата који је преплавио Србију.
Мигранти (Фото: Јутјуб)

Мигранти (Фото: Јутјуб)

У саопштењу издатом данас, Српска лига предлаже да се за све азиланте који уђу у Србију одмах обезбеди превоз до границе са Мађарском, како би они што мање боравили у Србији и правили нам потешкоће. - Српска лига сматра да данашњи упад 8.000 странаца на територију Србије, који су илегално прешли границу код Прешева, показује неодлучност државних органа да се изборе са насталом кризом са емигрантима. Док околне земље предузимају разне мере да спрече илегалне преласке своје границе, Србија не чини ништа да спречи поштовање свог Устава и закона - стоји у саопштењу Српске лиге. Српска лига изашла је са конкретним предлогом од четири тачке који би по њима мога да спасе Србију из новонастале кризе. На првом месту они траже пооштравање режима на граници. - Потпуно затварање границе и спречавање даљег илегалног преласка. Ово може бити учињено постављањем баријера и слањем додатних војних и полицијских снага да обезбеђују државну границу - кажу у Српској лиги. Они даље кажу да је неопходно утврђивање идентитета и порекла сваког мигранта који жели да уђе у Србију имајући у виду да много лажно наводе да су из земаља у којима се води рат иако је реч о људима који желе да траже посао у ЕУ. - Обезбедити преводиоце и присуство представника амабасада земаља из којих та лица тврде да долазе како би се неспорно утврдило њихово порекло. Улаз у Србију омогућити само онима за које се неспорно утврди да су избеглице или жртве политичког прогона. Осталима забранити улазак у Србију - захтевају у саопштењу. Док су прва два предлога већ могла да се чују, трећа мера коју предлаже Српска лига заиста нуди једноставно и брзо решење. - Азилантима који су већ у Србији и они којима улазак буде одобрен, а желе да наставе кретање ка ЕУ, омогућити организован превоз до граничне линије са Мађарском или другим државама. На овај начин ће се помоћи људима који су угрожени и у чијем је интересу да пре зиме стигну на своје одредиште. Смањиће се моућност да, путујући кроз Србију, створе социјалне, комуналне или законске проблеме - објашњавају у Српској лиги. Ипак, они сматрају да је уз постојеће три неопходна и четврта мера која предвиђа измениту Кривичног законика и прописивање оштрије казне за илегални прелазак границе. - Потребне су нам казне које ће бити оштрији него у земљама у региону, како би се ток азиланата скренуо ван Србије - констатују у Српској лиги. Српска лига упозорава да би даље не чињење државних органа могло да изазове праву хуманитарну катастрофу на територији Србије али и да створи бројне безбедносне проблеме. Они верују да би мере које предлажу осигурале би да се у Србији реши проблем са мигрантима.
Прочитајте још:ЗАСТРАШУЈУЋЕ ПРЕДВИЂАЊЕ АМЕРИЧКОГ АНАЛИТИЧАРА: Европа ће пасти 2022. године!ОПШТА ТУЧА У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Избоден мигрант, полиција трага за нападачем!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА