Најновије

Пилетина са шампињонима

Одличан спој пилетине и печурака, прсте да полижеш.
Пилетина са шампињонима (Фото: recepti.com)

Пилетина са шампињонима (Фото: recepti.com)

Састојци: 500 г белог меса 500 г шампињона 1 већа главица црног лука 2 чена белог лука 1 већа шаргарепа 1 кашика зачина по жељи бибер 2 кашике киселе павлаке 1 кашика густина За прилог: 200 г пиринча 1 кашичица куркуме 1 кашичица зачина Припрема: Исецкати црни лук заједно са белим луком и шаргарепом (на коцкице). Пропржити. У другој посуди припремити бело месо. Одвојити га од костију и исећи на мање шницле. Сваку шницлу ваљати у брашно па поређати по издинстаном луку. Поређати месо једно поред другог, а ако има још меса поређати и одозго. Налити месо са чашом воде 2 дл и динстати на тихој ватри 30 минута. Повремено шерпу протрести. 10 минута пред крај додати очишћене шампињоне исечене само на пола. После десетак минута додати прво размућен густин у мало воде, а одмах затим и две кашике павлаке. Прокрчкати један минут и склонити са ватре и зачинити. Скувати и пиринач као прилог и аранжирати (може и пире кромпир).
Прочитајте још:Пица мафиниПредлог за данашњи ручак: Фашир од белог меса у сосу од парадајза
Извор: recepti.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА