Најновије

Америка спремна и за војну рекацију на испоруку С-300 Ирану

Сједињене Америчке Државе су забринуте због руске продаје противваздушног ракетног система С-300 Ирану. У случају да тај систем дође у руке Ирана, амерички председник Барак Обама ће имати довољно могућности за реакцију, укључујући и војну, саопштио је прес-секретар Пентагона Питер Кук.
Руски систем С-300 (Фото: Јутјуб принтскрин)

Руски систем С-300 (Фото: Јутјуб принтскрин)

„Сматрамо да ће она (продаја С-300) имати позитиван ефекат“, рекао је Кук, изјавивши да Министарство одбране САД прати развој ситуације. Притом, Кук је нагласио да је Пентагон „сигуран у своје могућности, ако Иран добије ове системе“. „Председник ће имати одрешене руке“, додао је он. Кука су замолили да наведе о којој врсти реакције се ради. „Опцији војног карактера. Ми знамо те системе“, навео је он. Специјални представник председника Русије за Авганистан и директор другог департмана за Азију Министарства иностраних послова Русије Замир Кабулов изјавио је да ће испоруке комплекса С-300 Ирану осигурати безбедност мирнодопских нуклеарних објеката које Русија гради у региону.
Прочитајте још:Каталонија жели део Шпаније и ФранцускеХАОС И У МАЂАРСКОЈ: Полиција бацила сузавац на мигранте, стиже и војскаНОВИ СКАНДАЛ ТРАМПА: Истерао новинара са конференције (ВИДЕО)
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА