Најновије

МЕРКЕЛОВА ИЗВИЖДАНА: Посетила азиланте, дочекали је неонацисти

БЕРЛИН - Немачку канцеларку Ангелу Меркел су у Хајденау, где је дошла у посету азилантима, дочекали звиждуци и узвици десничара, а окупљени испред једног супермаркета у граду су скандирали "народне издајице", али и "ми смо фукара", јављају данас немачки медији.
Англа Меркел (Фото: ЈуТјуб)

Англа Меркел (Фото: ЈуТјуб)

Вицеканцелар и шеф Социјалдемократске партије (СПД) Зигмар Габријел, који је јуче посетио Хајденау где су овог викенда десничари и противници азиланата у демонстрацијама повредили најмање једног полицајца, назвао је, наиме, фукаром, десничаре. Слоган "ми смо фукаре" по форми, како наводе медији, асоцира на реченицу коју су узвикивали пре 25 година источни Немци, када су рушили ДДР. Меркелову су у Хајденау, градићу поред Дрездена дочекали шеф саксонске владе Станислав Тилих, демохришћанин и Лужички Србин и градоначелник овог места са 16 000 људи Јирген Опик. Меркелова, којој се пребацује да је предуго чекала када је реч о реакцији на догађаје у Хајденау, жели у том граду данас да разговара са азилантима.
Прочитајте још:Америка спремна и за војну рекацију на испоруку С-300 ИрануКаталонија жели део Шпаније и ФранцускеХАОС И У МАЂАРСКОЈ: Полиција бацила сузавац на мигранте, стиже и војска
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА