Најновије

THE NATIONAL INTEREST: Кина већ има ракету „убицу носача авиона”

Кина ће ће у најскорије време показати свету своја велика достигнућа у сфери ракетних технологија које ће бити у стању да САД држе на пристојном растојању од њене територије у случају рата - објавио је амерички часопис The National Interest.
Кина већ има ракету „убицу носача авиона”(Фото: Јутјуб)

Кина већ има ракету „убицу носача авиона”(Фото: Јутјуб)

Претходно је кинески лист Global Times објавио да су неке од тих ракета већ виђене на проби војне параде која ће бити одржана 3. септембра у Пекингу поводом 70-годишњице завршетка Другог светског рата. За време „генералне пробе” виђене су досад тајне балистичке ракете средњег домета Дунфен-26 (DF-26) и интерконтинентална балистичка ракета Дунфен-5 (DF-5). DF-26 је - како наглашава амерички лист - у стању да стигне до америчке стратешке војно-поморске базе Гуам, а DF-5 је најмоћнија ракета у наоружању кинеске армије - оценио је предавач на колеџу Другог артиљеријског корпуса Народно-ослободилачке армије Кине Шао Јун Лин. Очекује се да ће на пекиншкој паради бити показана и ракета DF-21D - једина у свету противбродска балистичка ракета која се сматра „убицом носача авиона”. Та ракета ће, како процењују војни стручњаци, играти главну улогу у кинеској стратегији блокирања приступа морнарица САД и Јапана могућим зонама ратних дејстава, а и пловидби њихових ратних бродова унутар тих зона. The National Interest процењује да ће DF-21D „у стању да кардинално измени ток могућих поморских конфликата на Пацифику”. Амерички лист истовремено указује да постоје сумње да ли је „убица носача авиона” потпуно функционалан. Зато што кинеска армија са њом још није извела сва неопходна тестирања. Независно од тога, наглашава The National Interest, DF-21D је изазов војно-поморској моћи САД у Азији, а поготово ће то бити чим буде потпуно спремна за употребу у војним операцијама.
Прочитајте још:Старе совјетске ракете уништавају америчке тенкове (ВИДЕО)Пургин: Рат ће почети и без Порошенковог наређења!
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА