Најновије

Вучић: Шансе за изборе су 50 према 50

БЕЧ – Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да су шансе 50 према 50 да његова влада распише превремене изборе у Србији, а да ће одлука о томе бити донета до краја септембра.
Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Избори би могли да буду одржани за три до четири месеца након доношења одлуке о томе, рекао је премијер у Бечу где присуствује самиту земаља Западног Балкана, наводи Ројтерс. Подсећамо, опозиционе странке су поздравиле најаву избора, док су поједини фактори из власти изразили негодовање због могућег одржавања избора, истичући да ће то успорити економију, као и да нема реалних разлога за таквих потезом. Највећи коалициони партнер у Вучићевој влади, Ивица Дачић, лидер СПС-а, изјаснио се против такве идеје, али додао да се он не плаши избора, иако их буде. "Не могу да спречим Вучића да распише изборе!" - каже Дачић. СРС, ДС, блок ДСС-Двери и друге опозиционе струје, поздравиле су могућност избора, тврдећи да влада Србије води привреди и целокупну политику Србије у пропаст, док је код проевропских странака дошло до варница о питању ко ће предводити потенцијални опозициони блок.
Прочитајте још:БРИСЕЛСКИ СПИНОВИ: Српски преговарачи су по ко зна који пут изигнорисали Устав!Јовановић: Признајмо Косово што пре, јер то ће бити главни услов за чланство у ЕУ!
Извор: Танјуг / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА