Најновије

МИГРАНТИ НАСЕЉАВАЈУ ШУМАДИЈУ: Да ли је могуће?

Идеја поверенице за равноправност Бранкице Јанковић о насељавању миграната у пустим крајевима Србије, колико год хумано звучала, у пракси је неизводљива.
Насељавају Шумадију? (Фото: Јутјуб)

Насељавају Шумадију? (Фото: Јутјуб)

У тој оцени слажу се и министри, економисти, демографи, аналитичари... - Ми не можемо да их прихватимо на дуже, ни економски ни по међународним законима. Они имају право на слободу кретања, а Србија их неће затварати на својој територији - кратко је рекао министар рада и социјалне политике Александар Вулин, у чијој је надлежности решавање проблема повећаног броја миграната. У Комесаријату за избеглице истичу да поштују мишљење госпође Јанковић, али износе и неке чињенице. - А чињенице су да апсолутно нико од људи који су изразили намеру да траже азил, то до сада нису урадили. Свима њима циљ је да се што пре домогну Мађарске, а потом земаља попут Немачке и Шведске - каже Иван Мишковић, портпарол Комесаријата за избеглице. За Јелену Милић из Центра за евроатлантске студије изјава поверенице за заштиту равноправности поприлично је контроверзна. - Знате, то изгледа као етнички инжењеринг. На тај начин мења се етничка слика земље. То је својевремено хтео да уради и Слободан Милошевић, када је покушао да забрани избеглицама да дођу у Београд и у велике градове како би их натерао да населе делове земље у којима је желео да промени етничку слику. То тако не може - каже наша саговорница. Да тај предлог није реалан, сматра и економиста Горан Николић. - Прво, за насељавање су потребне државне паре којих нема. Друго, то су крајеви из којих је становништво отишло због потпуног осиромашења. Нема, дакле, смисла насељавати мигранте тамо и правити од њих социјалне случајеве које нећете моћи да издржавате - каже Николић.
Прочитајте још:Азиланте смештају у „Змај“АХМЕД ИЗ ЛИБИЈЕ СТИГАО ДО КАЊИЖЕ: Уместо цркава у Европи ће стајати минарети – то ће бити наша освета!
Извор: Блиц  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА